Echipa Nationala

Edward Iordanescu isi joaca postul la meciul cu Bosnia. Conditia pusa pentru a ramane la nationala

Romania va intalni Bosnia, liderul grupei din Liga Natiunilor, intr-un meci cu dubla miza: evitarea retrogradarii in Liga C si ramanerea lui Edward Iordanescu la carma primei reprezentative.

“Trebuie sa plecam de la ideea ca venim dupa un joc in care nu ne-am indeplinit obiectivul, obtinerea celor trei puncte. Este inca un joc in care meritam si puteam mai mult. Pentru ultimul joc prioritatea sunt cele trei puncte si, cu putina sansa, sa urcam un loc in clasament.

“Meciul de acum si actiunea din noiembrie trebuie sa reprezinte consolidarea unei echipe noi. In Finlanda am avut alta abordare, incredere si preocupare. Ne-am demonstrat ca putem sa functionam bine in echipa, sa avem initiativa.

“Sunt ceva jucatori cu probleme, dar daca vom avea inspiratie si ceva sansa ne asteptam la un rezultat pozitiv. Vom avea un adversar care va veni fara sa aiba nimic de pierdut. Ne asteptam pentru un joc mai mult decat disputat.

“Apararea a fost distrusa in dubla cu Muntenegru, in rest am luat doua goluri in trei meciuri.

Ce se intampla dupa meciul cu Bosnia. Mai ramane la nationala?

“Important este sa vedem cum terminam, sa aducem trei puncte in acest meci. Ne reconfirmam ca ce incepem sa aratam poate fi transformam in identitate pe viitor. Dupa aceasta actiune este normal, e profesionist sa ne asezam si sa analizam. Interesul echipei nationale va prima mereu.

“Trebuie sa fim mai atenti la ce afirmatii facem. Sunt personaje care trebuie sa fie mai responsabili cand ies in spatiul public. Sa le dea Dumnezeu sanatate (n.r. - despre criticile primite de la Raducioiu si Ganea).

“Sa fiu respectuos si sa nu evit intrebarea, imi doresc sa terminam dupa care focusul nostru sa ramana pentru analiza. Multumesc Federatiei pentru atitudine si sprijin. Stiu ca sunt foarte interesati de munca pe care o fac, de cum pregatim meciurile si probabil ca vad perspective, dar nu pot vorbi in numele Federatiei.

“Inainte de a iesi jucatorii la incalzire in Finlanda le-am spus ca am deja cumparat biletul pentru Frankfurt (8 octombrie), tragerea la sorti fiind o zi mai tarziu. Le-am spus ca trebuie sa arate lumii intregi si Romaniei ca avem potential, altfel eu nu ma urc in acel avion. Trebuie sa demonstreze ca putem. Trebuie sa se vada niste raspunsuri. Au dat un prim raspuns, dar nu e sufieicnt. Daca raspunsul e mai complet, atunci si pozitia mea va fi de incredere", a declarat Iordanescu intr-o conferinta de presa.



Edward Iordanescu isi joaca postul la meciul cu Bosnia. Conditia pusa pentru a ramane la nationala