Echipa Nationala

Edward Iordănescu a prefațat duelul cu Belarus: ”O echipă mai tehnică și mai robustă”. Anunță și schimbări în prima garnitură

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Pentru naționala României urmează meciul cu Belarus, marți seara, în etapa a doua din preliminariile EURO 2024, partidă despre care a vorbit și selecționerul Edward Iordănescu într-o conferință de presă.

”Suntem foarte obosiţi pentru că timpul a fost inamicul nostru, coroborat cu drumul. Am dormit puţin, băieţii nu au avut timp de odihnă. Provocarea cea mai mare a noastră este să recuperăm din punct de vedere fizic jucătorii, pentru că mental sunt destul de bine.

”În ceea ce priveşte adversarul direct, vă pot spune un singur lucru, cinci jucători de bază nu au jucat, trei deloc, doi au intrat pe parcurs. E de gândit de ce a ales Belarus această strategie. Poate au considerat că sunt şanse minime cu Elveţia şi poate sunt încrezători că pot produce un rezultat mai bun la Bucureşti.

”Belarus e o echipă diferită faţă de Andorra, are o calitate tehnică superioară, mai robustă, mai masivă, este mai pozitivă decât Andorra în joc. Fiecare joc are povestea lor, pe noi ne interesează să înțelegem bine adversarul şi să speculăm vulnerabilităţi.

”E posibil să fie schimbări, avem şi unele probleme medicale, nu grave, dar sunt. Mâine, spre ora prânzului, încercăm să tragem linie şi să ne apropiem de un prim 11 care să dea Dumnezeu să fie inspirat

”Venim după aproape 8 ani de rateuri, sunt ratări, frustrări, apasă  Am încredere în capacitatea echipei, dacă vom înlănţui rezultate pozitive, totul se va schimba şi fondul de joc va creşte”, a declarat Edward Iordănescu.

România va întâlni Belarus, marți seara, de la 21:45, într-o partidă găzduită de Arena Națională și care va fi live text pe onlinesport.ro

Tricolorii au deschis această campanie de calificare cu victorie, 2-0 în deplasare contra Andorrei, cel mai slab adversar din Grupa I.

O grupă din care mai fac parte Elveția, Israel și Kosovo.

Elveția a învins Belarus în prima etapă, cu 5-0, iar Israel și Kosovo au remizat, scor 1-1.



Edward Iordănescu a prefațat duelul cu Belarus: ”O echipă mai tehnică și mai robustă”. Anunță și schimbări în prima garnitură