Echipa Nationala

Edward Iordanescu a identificat punctul slab al nationalei

Noul selectioner trage primele concluzii de aceasta data la rece dupa primele doua meciuri pe banca primei reprezentative a Romaniei.

”Mi-am atins unele obiective. Primul a fost evaluarea, am vrut sa-i cunosc pe toti. Am schimbat de la un joc la altul, recunosc ca m-au interesat si rezultatele, o mentalitate solida asta inseamna, dar nu am vanat rezultatul, altfel faceam alte schimbari.

“Am cautat sa dau minute cat mai multe la mai multi jucatori, dar contextul a facut sa nu dau la fel de multe tuturor. Este satisfacator din acest punct de vedere.

“Apoi am dorit interactiuni, sa construiesc canale intre mine si ei, am vrut sa ii familiarizam cu metodele si cerintele. Voiam o mentalitate solida, e un capitol deficitar la nationala.

“Am vrut sa le cunosc gandurile, i-am provocat, i-am intrebat de ce lucrurile nu au fost functionale, de ce am ratat calificari, sa le intelegem si viziunea lor si sa construim acea chimie pentru a construi acel grup din punct de vedere emotional”, a declarat Edward Iordanescu la Digisport.

Romania a pierdut pe teren propriu cu Grecia la debutul lui Iordanescu pe banca tehnica (0-1) si a remizat in Israel cateva zile mai tarziu (2-2), dupa ce am condus cu 2-0.

Pentru tricolori urmeaza in luna iunie primele meciuri din noua editie a Ligii Natiunilor.



Edward Iordanescu a identificat punctul slab al nationalei