Echipa Nationala

Drumul spre Qatar trece pe la Reykjavik. Tricolorii obligati sa castige in Islanda

Sursă foto: https://twitter.com/hai_romania

Dupa aproape un an nationala Romaniei revine in Islanda pentru un meci oficial. Partida va fi live text pe onlinesport.ro, joi seara, de la 21:45.

In octmbrie 2020 pierdeam in fata Islandei barajul intr-o singura mansa care a insemnat ratarea calificarii la Campionatul European.

Romania a ratat o sansa poate unica de a disputa doua meciuri la un turneu final pe teren propriu.

Cu doar trei puncte dupa primele trei meciuri disputate in actuala campanie preliminara pentru Cupa Mondiala gazduita de Qatar in noiembrie-decembrie 2022, tricolorii n-au alta optiune decat victoria, joi seara, la Reykjavik.

"Va fi un meci dicil, cu multe ocazii de ambele parti. Va castiga echipa cu organizarea defensiva mai buna", anticipeaza Mirel Radoi.

"Nu ma gandesc si nu accept o infrangere. Ar fi o victorie de moral inainte de toate. Va fi important cum vom gestiona jocul dupa minutul 60", a mai declarat selectionerul Romaniei.

Vedeti si: Cum ne calificam la Cupa Mondiala

Meciul de joi seara va fi al patrulea intre cele doua nationale. Romania a castigat primele doua dispute cu 4-0, in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 1998.

Islanda ne-a invins, cu 2-1, in 8 octombrie 2020, intr-un meci de trista amintire pentru noi.

Ulterior insularii aveau sa rateze si ei calificarea la Campionatul European, invinsi de Ungaria in finala barajului din Liga Natiunilor.

Islanda are trei puncte adunate in trei meciuri, singura victorie fiind obtinuta in deplasare contra celor din Liechtenstein, cel mai slab adversar din grupa.

Insularii au pierdut cu Germania (0-3) si Armenia (0-2), iar meciul cu Romania este primul pe teren propriu pentru Islanda in actuala campanie de calificare.

Partida de la Reykjavik va fi arbitrata de Alexei Kulbakov din Belarus. Acesta va beneficia de arbitraj video.

Vremea va juca un rol important, la ora meciului fiind anuntate nu mai mult de 10-12 grade Celsius.

Echipele probabile

Islanda: Runarsson - Sampsted, Hermannsson, Bjarnason, Thorarinsson - Gudmundsson - Bjarnason, Anderson, Baldursson, Johannesson – Gudjohnsen.

Romania: Nita - Sorescu, Nedelcearu, Chiricheș, Camora - Stanciu, R. Marin, Cicâldău - Hagi, Alibec, Drăguș.

Cotele oferite de FORTUNA
Islanda - 2.70 | Egal - 3.25 | Romania - 2.88



Drumul spre Qatar trece pe la Reykjavik. Tricolorii obligati sa castige in Islanda