Echipa Nationala

Dilemele lui Stoichita: “Ce se intampla cu noi?”

Mihai Stoichita, directorul tehnic al Federatiei Romane de Fotbal, ridica o intrebare interesanta cu privire la potentialul fotbalului nostru.

Nationala sub 19 ani a Romaniei s-a calificat la Campionatul European din acest an, iar Mihai Stoichita nu intelege cum ii batem pe croati la juniori si tineret, dar la echipa mare suntem la ani lumina in spatele lor.

“E o mare performanta, dar te pune si pe ganduri. Croatia a jucat o finala de Mondial, dar noi i-am batut si la sub 19, dar si la sub 21.

“Eu imi pun o intrebare. Ce se intampla cu noi dupa 20-21 de ani? Noi ii depasim la nivelul asta de varsta si ei joaca apoi pe la Real Madrid. Ce se intampla cu noi, de ce ne oprim din a avea continuitate si rezultate la echipa mare?”, se intreaba Stoichita.

Pana sa gaseasca raspunsuri la toate dilemele pe care le are, Stoichita se vede puternic contestat din interiorul fotbalului romanesc.

“Ne trebuie un director tehnic in locul domnului Stoichita, trebuie un gen fotbalistic, domnul Lucescu, Boloni, care au facut lucruri mari si trebuie sa se schimbe lucruri de mentalitate.

“Dupa 20 de ani incolo copiii nostri se pierd, iar asta inseamna ca e o greseala de mentalitate si educatie. Nu avem niciun jucator sa joace in Champions League”, spune Valeriu Iftime de la FC Botosani, potrivit Pro x.



Dilemele lui Stoichita: “Ce se intampla cu noi?”