Echipa Nationala

Dezvaluire dupa 18 ani: Generatia de Aur a fost arestata in Tara Galilor

Un episod incredibil iese la iveala la 18 ani de la succesul vital pe care echipa nationala l-a obtinut in Tara Galilor. Jucatorii Generatiei de Aur, in frunte cu Hagi si Popescu, au fost arestati imediat dupa meci, fiind suspecti de crima.
Corneliu Vadim Tudor a povestit, marti seara, ca imediat dupa meci intreaga delegatie a Romaniei a fost arestata pentru cateva ore pe aeroport inainte de revenirea in tara.

"Am fost la Cardiff in 1993 cand i-am batut cu 2-1. Nenorocitii ne-au arestat ca i-am batut. Noi eram la tribuna 1 si cineva de la tribuna a 2-a a a murit impuscat cu un trasor trimis din zona noastra. Banuiesc ca un galez l-a impuscat, a tras la intamplare peste teren. A fost facuta o ancheta rapida dupa meci. Hagi, Popescu, Raducioiu, Ilie Dumitrescu toti erau cu pancarte "Wanted", ca in filme. I-a tinut 3-4 ore pe baieti in aeroport. Era ora 3 dimineata si am sunat la ambasada, le-am zis ca dorm ca boii pe coada si astia au arestat nationala Romaniei. S-a vorbit la Ministerul de Externe si i-au eliberat pe baieti", a povestit Vadim Tudor la gsptv.

Omul politic a mai sustinut, cu aceasta ocazie, ca pe aeroport i-a venit ideea ca Anghel Iordanescu sa fie ridicat la rangul de general.

"In timp ce i-au arestat pe baieti, am zis sa-l facem si pe Puiu Iordanescu general. Am crezut ca i-ar sta bine Armatei Romaniei sa aiba acest sportiv ca general", a completat Vadim.

Onlinesport


Dezvaluire dupa 18 ani: Generatia de Aur a fost arestata in Tara Galilor