Echipa Nationala

Debut cu victorie pentru Adrian Mutu la nationala de tineret

Sursă foto: frf.ro

Echipa nationala de tineret U21 a Romaniei a invins Finlanda in deplasare, cu 3-1, intr-un meci din preliminariile Campionatului European din 2021.

Inceputul de meci a apartinut gazdelor care au ratat doua mari ocazii.

Mai intai Kairinen i-a testat vigilenta lui Vlad in minutul 12, pentru ca la faza imediat urmatoare tricolorii sa fie salvati de bara la reluarea lui Lingman din 14-15 metri.

Vlad s-a remarcat inca o data in minutul 19, cand portarul legitimat la FCSB a blocat relurea lui Halme cu capul.

Romania a deschis scorul prin Olaru in minutul 21 dupa o cursa pe flancul drept pornita de la o combinatie rapida cu Man.

Doar trei minute ne-am bucurat de avantajul inregistrat pe tabela. Finlanda a restabilit egalitatea prin Soisalo cu un sut din afara careului. Mingea greu a prins terenul in fata lui Vlad si acesta n-a mai avut ce face decat sa scoata balonul din poarta.

Mutu a mutat ofensiv prin Costache in locul lui Ganea dupa pauza si Romania a revenit la conducere in minutul 58.

Olaru l-a angajat ideal pe Mihaila si ”olteanul” nu i-a dat nicio sansa lui Jaaskelainen cu o scarita de efect.

Man a trecut apoi in doua randuri pe langa golul care ne-ar fi desprins pe tabela, Romania ramanand sus fara sa mai faca pasul inapoi.

Finlandezii au atacat la randul lor in cautarea golului doi, dar Vlad a fost din nou mare si a respins sutul in forta trimis de Haukioja.

Golul victoriei a fost adus de Ciobanu cu sase minute inaintea finalului partidei. Costache a trimis in careu, Mihaila a sarit peste minge, iar Ciobanu a sutat fara sperante pentru portarul advers.

Ajutor de la Ucraina

Intr-o alta partida din grupa Romaniei, Danemarca si Ucraina au remizat, scor 1-1.

Un rezultat care avantajeaza nationala lui Mutu, tricolorii micsorand distanta fata de liderul Danemarca la trei puncte.

Romania va intalni Danemarca pe teren propriu in toamna acestui an.

Caseta tehnica

Finlanda U21: 1. Jaaskelainen – 5. Hyvarinen (13. Vertainen, 85), 2.Halme (Cpt.), 14. Tihi, 3. Haukioja – 16. Lingman (8. Oksanen, 80), 6. Kairinen – 7. Soisalo (17. Stavitski, 74), 11. Valakari, 18. Assehnoun (22. Atakayi, 74) – 9. Kallman (10. Ylatupa, 80). Selecționer: Juha Malinen. Rezerve: 12. Leislahti, 15. Vainionpaa, 19. A. Maenpaa, 21. N. Maenpaa.

România U21: 1. A. Vlad – 19. Haruț, 4. Pașcanu (Drăgușin, 89), 6. Ghiță (Cpt.), 2. Boboc – 22. D. Olaru (5. Itu, 61), 14. M. Marin, 20. Ciobanu – 10. Man, 9. Ganea (21. Costache, 53), 7. Mihăilă (13. Mățan, 89). Selecționer: Adrian Mutu.



Debut cu victorie pentru Adrian Mutu la nationala de tineret