Echipa Nationala

Daum raspunde suporterilor care i-au cerut demisia: “Nu sunt reprezentativi”

Contestat puternic de toti cei 27.000 de spectatori prezenti, vineri seara, in tribunele Arenei Nationale la meciul cu Armenia, selectionerul Christoph Daum a raspuns fanilor in stilul caracteristic indemnand in continuare la rabdare si la optimism pe termen lung.

“Depinde de asteptari, iar dezamagirea vine numai din asteptari. Cand asteptarile sunt reduse, atunci acest 1-0 poate fi privit ca o mare victorie. Daca asteptarile sunt marti, atunci acest rezultat este unul care nemultumeste. Fanii se asteptau ca dupa 5-0 la Erevan sa castigam iarasi la o diferenta mare. Cred ca am fost echipa mai buna in pofida criticilor si cred ca acest lucru merita un minim compliment. Nu putem garanta nimic, putem doar crede in acest progres al echipei”, a spus Daum la conferinta de presa dupa meciul cu Armenia.

“Nu vreau sa vorbesc negativ despre fotbalul romanesc. El este asa cum este, am vazut in confruntarile internationale si cati jucatori reusesc sa joace la nivel inalt. Eu pot pleca si maine, daca aveti alta alternativa. Puneti un jurnalist in locul meu si vedeti ce vor scrie ceilalti despre el. Ce pot spune eu eca dau tot ce pot mai bine. Daca gasiti o alternativa mai buna, dureaza doar cinci minute sa discut cu presedintele, cu Comitetul Executiv si sa spun adio Romania”, a adaugat Daum.

Mesaj pentru suporterii care i-au cerut demisia

“Cel mai bine este sa nu reactionezi imediat si sa mai astepti putin. Sunt acesti oameni (n.r. - 27.000 de spectatori prezenti pe Arena Nationala) reprezentativi pentru intreaga Romanie? Sunt atacat de un an la foc automat. Nu vreau sa fug, nu vreau sa renunt, niciodata n-am renuntat, dar pe de alta parte ma gandesc ce este mai bine pentru fotbalul romanesc. Daca as fi avut un contract pana in 2020 acum as fi putut sa ignor aceste scandari. Sunt foarte optimist in privinta calificarii la EURO 2020 indiferent de numele selectionerului care va obtine aceasta calificare. Ce sa le spun acestor oameni? Nu este usor sa crezi intr-un proces, sa treci impreuna prin dificultati si sa crezi intr-un viitor mai bun. Ati invatat sa fiti rabdatori? Am spus la ultima conferinta ca exista o limita pentru mine si am indoieli daca ar fi bine sa continui. Cand limitele mele vor fi depasite, voi renunta”, a concluzionat Daum.

Romania a obtinut o victorie chinuita cu Armenia pe teren propriu, scor 1-0, prin golul marcat de Alexandru Maxim in prelungiri.

Tricolorii au ratat un penalty in debutul partii secunde prin Stancu si au mai avut alte doua goluri anulate pe motiv de offside.



Daum raspunde suporterilor care i-au cerut demisia: “Nu sunt reprezentativi”