Echipa Nationala

Daum ii baga in ceata pe danezi: ”Vreau sa joc cu sase atacanti”

Sursă foto: twitter.com/sinteza_zilei

Selectionerul Christoph Daum este de parere ca aspectul mental face diferenta in jocul de fotbal si asteapta de la tricolorii sa creasca la acest capitol pentru a obtine rezultatele dorite. Acesta a dezvaluit si cum ar vrea sa joace contra Danemarcei.

"E un program incarcat. Sunt foarte bucuros cum reactioneaza jucatorii. Oferim un feedback individual fiecarui jucator, vrem sa le crestem increderea folosind chiar si alte imagini cu jucatori care evolueaza pe posturile lor. Ne dorim sa avem jucatori mai buni la nivel individual, cat si la nivel de echipa. Vrem sa imbunatatim automatismele, dar si forta mentala in ceea ce priveste forta grupului", a spus Daum intr-o conferinta de presa.

"Cu Polonia nu am vazut pe teren echipa pe care vreau sa o vad, pentru ca jucatorii au un potential mult mai mare si m-am intrebat cu ce am gresit si cum sa-i fac pe acesti jucatori sa ajunga la potentialul lor maxim. Avem in echipa noastra campioni cu trofee castigate. Este un proces mental care nu trebuie neglijat. Nu vreau sa vorbesc despre rezultate, ci de performanta, ca fiecare jucator sa dea totul pe teren. Nu trebuie sa aleg cei mai buni 11 jucatori, ci trebuie sa aleg o echipa, care sa joace bine ca un intreg. Vom alege jucatorii care impreuna reusesc sa functioneze ca o echipa", a mai spus Daum.

Stancu, incert

Atacantul Bogdan Stancu este incert pentru meciul cu Danemarca din cauza unei figuri la coasta.

"Am vorbit si vorbim in fiecare zi cu el. Exista posibilitatea sa fie refacut pana la ora meciului, dar vom avea raspunsul final al medicilor joi sau cel mai tarziu vineri", a spus Daum.

Sistemul de joc

Intrebat daca va pastra sistemul de joc folosit la meciul cu Polonia (0-3) sau daca va trece la formatul cu doi atacanti, Daum a raspuns cu o gluma.

"Sunteti cumva de la departamentul de scouting al echipei Danemarcei? As vrea sa joc cu sase atacanti. Da, toti sase in acelasi timp pe teren. Trebuie sa atacam din prima si pana in ultima secunda", a spus Daum in stilul deja obisnuit.



Daum ii baga in ceata pe danezi: ”Vreau sa joc cu sase atacanti”