Echipa Nationala

Drama in fotbalul romanesc: Daniel Prodan a murit la doar 44 de ani!

Fostul international Daniel Prodan a incetat din viata, miercuri seara, la doar 44 de ani in urma unui infarct suferit la locuinta sa din Voluntari in timp ce se uita la televizor. Prodan nu acuzase pana acum probleme de sanatate, jucand ocazional fotbal cu fostii colegi din Generatia de Aur.

Primul echipaj de ambulanta a ajuns la resedinta lui Prodan dupa 14 minute de la apelul de urgenta, iar medicii au incercat in zadar sa-l resusciteze pret de trei ore. Fostul jucator s-a stins sub ochii neputinciosi ai sotiei sale.

Debutant in fotbalul mare la Olimpia Satu Mare in 1991, Prodan a facut cariera la Steaua intre 1992 si 1996, perioada in care a imbracat de 121 tricoul ros-albastru.

Pe 13 septembrie 1995, la un meci intre Steaua si Glasgow Rangers disputat pe Ghencea in prima etapa a Grupei C, Prodan marca pentru formatia ros-albastra unul dintre cele mai spectaculoase goluri din intreaga istorie a Ligii Campionilor. A fost un corner de pe stanga in directia de atac a Stelei, iar mingea centrata in 16 metri a fost reluata fabulos de Prodan cu un stangul direct la vinclu. Steaua a castigat acel meci cu 1-0 si a obtinut una dintre putinele victorii in grupele Ligii Campionilor in noul format al competitiei (VIDEO AICI

Transferat la Atletico Madrid, club pentru care a evoluat intre 1993 si 1994, Prodan a fost component de baza in Generatia de Aur a echipei nationale.

Titular in centrul defensivei si integralist in toate cele cinci meciuri sustinute de echipa noastra pe pamanat american la Cupa Mondiala din 1994, unde Romania a ajuns pana in sferturile de finala obtinand cea mai mare performanta din istoria fotbalului romanesc, Prodan a adunat 54 de meciuri sub tricolor.

Singurul gol marcat de Prodan pentru nationala Romaniei a fost reusit pe 12 noiembrie 1994 la un meci castigat de tricolori la Bucuresti contra Slovaciei, cu 3-2 (VIDEO AICI).

In 2000 a revenit la Steaua Bucuresti, apoi a mai trecut pe la Rocar Bucuresti (2000-2001), FC National (2001), Messina (2002) si FC National (2002-2003).

Prodan are in palmares 5 titluri de campion al Romaniei cu Steaua, 2 titluri in Scotia cu Glasgow Rangers, precum si 2 Cupe ale Romaniei, 2 Cupe ale Scotiei, 2 Supercupe ale Romaniei si Cupa Ligii Scotiei.

[news-121946]



Drama in fotbalul romanesc: Daniel Prodan a murit la doar 44 de ani!