Echipa Nationala

Cosmin Contra explica infrangerea cu Spania: “In prima repriza jucatorilor le-a fost frica”

Romania a fost invinsa de Spania dupa un meci cu doua reprize opuse ca exprimare din partea jucatorilor nationalei noastre, diferenta pe care selectionerul Cosmin Contra a incercat sa o explice la conferinta de presa de dupa meci.

“Le-a fost frica in prima repriza, au avut teama de meciul acesta. E singura explicatie pentru nervozitatea din toate punctele de vedere. Au fost jucatori care au fost foarte nervosi pe tot parcursul primei reprize. Asta cred ca s-a intamplat. Tatarusanu a fost la un nivel foarte mare in prima repriza. Noi am inceput cu emotii, cu foarte mult respect pentru echipa Spaniei. Aceasta a fost singura mea temere pentru acest meci.

“Am avut patru contraatacuri in care am ales intotdeauna solutia cea mai proasta. Aici intervine linistea jucatorului, valoarea lui. Ati vazut in echipa Spaniei, asta inseamna sa joci la un nivel foarte mare. Vreau sa-mi felicit jucatorii pentru daruire, au alergat pana in ultimul moment si cu putina sansa puteam egala echipa Spaniei. Chiar daca in prima parte nu am jucat prea bine, in a doua repriza ne-am ridicat la nivelul lor.

“L-am urcat pe Chiriches mai mult in repriza secunda pentru a-I da mai multa libertate lui Marin, dar a venit din pacate golul. Aveam nevoie de prospetime, am marcat prin And one, iar dupa intrarea lui Ianis am revenit la sistemul de cinci aparatori, pentru ca stiam ca acesta le pune probleme spaniolilor.

“Din ultimele opt meciuri ale Spaniei doar Anglia a avut ocaziile pe care le-am avut noi in acest meci

“Eu sun realist, dar sunt si optimist. Am avut doua meciuri in deplasare, acum meciul cu Spania care a castigat pe linie. Avem meciuri acasa cu Norvegia si Suedia. Depindem de ce poate sa faca Spania in Suedia. Cred ca am facut o treaba buna, lucruri foarte bune, cred ca se vede altceva in jocul echipei, desi nu pe toata durata partidei. Se vede o alta atitudine. Doar in Romania nu se vede ceea ce am facut bine. Omul Contra n-are de ce sa fie nemultumit de selectionerul Contra”, a declarat selectionerul Cosmin Contra la conferinta de presa care a urmat meciului cu Spania.

Spania a invins Romania, cu 2-1, pe Arena Nationala prin golurile marcate de Sergio Ramos si Paco Alcacer.

Golul formatiei noastre a fost marcat de Florin Andone la patru minute de la intrarea in teren.



Cosmin Contra explica infrangerea cu Spania: “In prima repriza jucatorilor le-a fost frica”