Echipa Nationala

Contra risca si Romania obtine egalul in inferioritate numerica

Sursă foto: FRF.ro

Romania a incheiat la egalitate meciul cu Danemarca, scor 1-1, dupa ce a primit un gol din lovitura de la 11 metri si a ramas apoi in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Cristi Ganea. In minutul 89 egalarea a fost adusa de Ciprian Deac, jucator aflat la prima reusita sub tricolor. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Obligata sa invinga Romania si sa astepte un miracol in meciul de la Varsovia dintre Polonia si Muntenegru, echipa Danemarcei si-a vazut rapid elanul taiat dupa cele doua goluri marcate de polonezi.

Pe acest fond ritmul jocului gazduit de Parken nu a fost foarte sustinut, fazele de poarta lasandu-se asteptate pana spre finalul reprizei.

La jumatatea primului mitan tricolorii au avut o sansa buna de a pune probleme la poarta Danemarcei, insa Budescu si Stanciu au dat pe langa minge in marginea careului advers.

Sapte minute mai tarziu danezii ratau cea mai mare ocazie a lor de pana atunci la reluarea lui Sisto pe langa poarta. O faza pornita de la cursa lui Poulsen pe un flanc stang unde Ganea fusese depasit cu prea mare usurinta.

Primul sut al gazdelor pe poarta a fost expediat de acelasi Sisto in minutul 29, Tatarusanu respingand in corner mingea trimisa pe centrul portii.

Faza limita pentru poarta Romaniei in minutul 34 dupa ce Bendtner scapase singur cu portarul la pasa lui Eriksen. Atacantul danez s-a dovedit insa lent si in cele din urma a fost blocat de un Hoban venit la sacrificiu din spate.

Ultima ocazie a primei reprize a apartinut Romaniei la sutul lui Budescu dintr-o lovitura libera de al aproape de 30 de metri. O minge care a ocolit de putin poarta.

In partea secunda Romania a mers din rau in mai rau, dupa ce am primit gol dintr-o lovitura de la 11 metri, iar apoi am ramas in inferioritate numerica.

Ganea l-a faultat in minutul 58 pe Bendtner si centralul german Deniz Aytekin a aratat fara ezitare punctul cu var de la 11 metri.

Eriksen a transformat penalty-ul obtinut de Danemarca si astfel echipa nordica debloca tabela. Doua minute mai tarziu Ganea primea al doilea cartonas galben si lasa echipa Romaniei in inferioritate numerica.

Pe finalul meciului Cosmin Contra a riscat in ofensiva prin introducerea lui Tucudean in locul lui Baluta si mutarea s-a dovedit una decisiva.

Romania a restabilit egalitatea in minutul 89 prin Deac, jucator care a reluat cu sansa din fata portii dupa ce intr-o prima faza Tucudean ratase sutul dintr-o pozitie mult mai favorabila.

Contra a inceput meciul in formula urmatoare:

12. Tătărușanu - 2. Bălașa, 6. Chiricheș-cpt., 21. Grigore, 3. Ganea - 5. Hoban, 23. Stanciu - 17. Deac, 13. Băluță, 14. Budescu - 9. Andone.

Pe parcursul meciului au mai intrat: Bancu (66 - in locul lui Budescu), Keseru (70 - in locul lui Andone) si Tucudean (83 - in locul lui Baluta.



Contra risca si Romania obtine egalul in inferioritate numerica