Echipa Nationala

Contra reconfirmat la echipa nationala: "Ne va califica la 2020"

Sursă foto: FRF.ro

Cosmin Contra, selectionerul echipei nationale, a primit un vot de incredere public din partea presedintelui FRF, Razvan Burleanu.

"Sunt sigur ca vom performa in Liga Natiunilor si sunt sigur ca ne va califica la EURO 2020, dar in acelasi timp si ca va ajunge un antrenor foarte mare", a spus Burleanu la Pro x.

Cosmin Contra a fost numit selectioner la echipa nationala in toamna anului 2017 pe finalul campaniei esuate de calificare la Cupa Mondiala din Rusia.

Contra l-a inlocuit la momentul respectiv pe neamtul Christoph Daum, primul selectioner strain din istoria echipei nationale, in realitate o catastrofa pentru prima reprezentativa.

Un Daum anuntat cu mult optimism la momentul respectiv de acelasi Burleanu drept omul potrivit pentru a ne califica dupa 20 ani la o Cupa Mondiala. A ramas o mare dezamagire si vom privi la televizor si acest turneu final.

"Nu spun ca am adus un magician care va face minuni, dar Daum este un expert al revirimentelor rapide. Are capacitatea de a creste coeziunea grupului intr-un timp foarte scurt si care poate construi performanta. Obiectivul clar este calificarea la Mondialul din 2018, dar imi doresc sa lucram impreuna pana dupa Europeanul din 2020", spunea Burleanu la instalarea lui Daum.

In eventualitatea in care Ionut Lupescu ar fi castigat alegerile de la FRF s-a vorbit despre posibilitatea inlocuirii lui Contra cu Gilca.



Contra reconfirmat la echipa nationala: "Ne va califica la 2020"