Echipa Nationala

Contra, instalat la carma nationalei: “Promit munca si determinare”

Cosmin Contra a fost validat in unanimitate de Comitetul Executiv pe postul de selectioner al echipei nationale si la finalul sedintei a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit pentru prima data in noua calitate de selectioner.

FOTO: Cum va arăta tricoul lui Cosmin Contra peste vreun an

"Vreau sa multumesc membrilor Comisiei Tehnice care m-au propus ca selectioner al Romaniei, domnului presedinte ca a acceptat si Comitetului Executiv ca m-a votat in unanimitate. De cand mi-am inceput cariera de antrenor am visat sa antrenez echipa nationala. Aceasta sansa vine repede in cariera, dar sunt pregatit pentru aceasta provocare. Stiu ca vin intr-un moment greu al nationalei, dar stiu ca impreuna cu jucatorii putem reveni acolo unde ne este locul, in a doua grupa valorica a fotbalului mondial si sa ne lupta cu forte ale fotbalului. Mi-as dori ca jucatorii sa inteleaga ca trebuie sa dea totul pentru echipa nationala. Nu pot promite decat munca si cu putin noroc sa avem rezultate si sa ne calificam la Campionatul European. Sa ajung selectioner este ca si cum ai antrena o echipa de top din lume. Este o responsabilitate foarte mare si nu exista ceva mai mare decat sa antrenezi echipa nationala a tarii tale”, a spus Contra.

Pe acelasi subiect: Obiectivul fixat de FRF lui Contra

Compenseaza lipsa experientei

"Cred ca in cei 6-7 ani de cariera am acumulat destula experienta. Nu pot sa ma consider un antrenor cu experienta, dar sunt capabil sa compensez aceasta lipsa de experienta cu alte lucruri care sa echilibreze aceasta balanta. Sunt un antrenor mult mai bine pregatit dupa fiecare an care trece si mult mai capabil sa iau decizii in momentele grele. Valoarea jucatorilor e relativa si se poate compensa lipsa de valoare cu alte lucruri pentru a echilibra jocurile".

Obiectivul imediat

"S-a pierdut placerea de a veni la echipa nationala. Am pierdut din mentalitatea pe care o aveam anii trecuti, cand nu ne era frica de nicio echipa. Am pierdut din agresivitate. Jucatorii trebuie sa aiba sentimentul ca joaca pentru 23 milioane de oameni si nu doar pentru ei. Trebuie sa-i ajutam sa inteleaga lucrul acesta".

Prima provocare

“Singura strategie pentru urmatoarele doua meciuri din preliminarii este sa le castig, sau cel putin sa incerc sa le castig”, a mai spus Contra.

Cosmin Contra ii va avea secunzi pe Ionel "Jerry" Gane si pe Adrian Mihalcea, in timp ce preparator fizic va fi spaniolul Javi Reyes.



Contra, instalat la carma nationalei: “Promit munca si determinare”