Echipa Nationala

'Cine e Tamas? Cine e Mutu?'

Fostul antrenor al echipei nationale, Ladislau Boloni, i-a criticat pe Gabriel Tamas si Adrian Mutu au fugit din cantonamentul tricolorilor pentru a se imbata.
"Surprins n-am fost, fiindca ei nu sunt la primul episod de acest gen. Totul mi-a lasat insa un gust amar in interior. Cand esti un jucator care reprezinta ceva, nu-ti mai permiti asemenea escapade. Cine e Tamas? Cine e Mutu? Ah! Ei se considera jucatori importanti? Ma scuzati, dar daca esti mai important decat ceilalti, atunci ai si responsabilitati mai mari. Din pacate, Mutu si Tamas n-au inteles asta. Incercam sa explicam inexplicabilul! Acesti baieti au gresit, pentru nu stiu a cate oara, fata de etica sportiva. Asa ceva nu este permis", a spus Boloni pentru Adevarul.

Boloni ii acuza apoi pe cei doi jucatori de lipsa de patriotism, considerand ca au facut acel gest din lipsa de interes fata de tara pe care o reprezinta.

"De exemplu, lui Tamas i se rupe! Tot atatia bani o sa castige si fara sa fie convocat la echipa nationala. Pentru el, nationala nu conteaza. Tamas, Mutu si altii ca ei traiesc in alta lume. Nu depind de banii de calificare, daca Romania ajunge la un turneu final. De aceea, isi permit orice. Pe vremea noastra, nu exista aceasta autonomie financiara", a adaugat Boloni.

Decizia luata de Piturca de a-i exclude de la nationala pe cei doi a fost aplaudata de Boloni, numai ca acesta atrage atentia ca totul se va sparge in capul lui Piturca daca echipa nu va avea rezultate.

"Tamas nu e indispensabil, din ce am vazut la ultimele meciuri. Mutu e unul din 11, nu face cat 11 pe teren. Revenind la intrebare, e o decizie deosebit de grea. Acum, lumea il aplauda pe Piturca, fiindca i-a exclus pe cei doi. Pe de alta parte, daca nu sunt rezultate, antrenorul e primul criticat de presa si de suporteri. Doar mai tineti minte ce a patit Razvan Lucescu cand l-a exclus pe Mutu? Mutu nu te scapa de 0-5 in Serbia, nu-ti castiga toate meciurile, dar daca ti-l castiga pe cel care te califica?", a conchis Boloni.

Onlinesport


'Cine e Tamas? Cine e Mutu?'