Echipa Nationala

Ce mai reprezinta numarul 10 la nationala. Stanciu: ”Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar...”

De multe ori s-a vorbit ca dupa Gheorghe Hagi si apoi Adrian Mutu tricoul cu numarul 10 nu-si mai gaseste purtatorul de drept la echipa nationala.

Gheorghe Grozav si Alexandru Maxim au purtat acest tricou in ultimii ani, desi de multe ori cei doi au fost rezerve la prima reprezentativa.

Promovarea lui Ianis Hagi de la nationala de tineret la echipa mare a dus inevitabil la transferul acestui tricou incarcat de atata greutate pe umerii tanarului jucator crescut de Viitorul si care acum este legitimat in Belgia la Genk.

Ianis Hagi a fost decarul din teren la meciul cu Feroe, pentru ca apoi sa ramana rezerva neutilizata la remiza de acasa cu Norvegia.

Despre importanta tricoului cu numarul 10 la nationala Romaniei a vorbit si Nicolae Stanciu, un alt component al primei reprezentative.

”Eu personal, fara sa jignesc pe nimeni, nu vreau sa creada lumea ca nu mai respect acest numar, dar eu nu mai cred in numarul 10 din ziua de azi, in tricou, nu in jucator.

”Poti purta numarul 8 sau oricare alt numar si sa faci ceea ce face un numar 10. Pe mine personal nu ma intereseaza acest aspect. La EURO 2016 am jucat cu 10 pentru ca Maxim n-a prins lotul”, a declarat Nicolae Stanciu intr-un interviu pentru FRF TV.



Ce mai reprezinta numarul 10 la nationala. Stanciu: ”Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar...”