Echipa Nationala

Cati jucatori ai echipei nationale s-au vaccinat impotriva Sars-Cov-2

O intrebare legitima la care Razvan Burleanu, presedintele FRF, a raspuns cu cifre cat se poate de clare.

“Nu suntem in fortati sa intram in carantina ca echipa nationala, dar ca la orice deplasare sunt bule la care staff-ul si jucatorii intra sa fie protejati. Speram sa nu mai avem cazuri, cum au fost Rotariu si Hagi.

“Avem un procent de vaccinare la nivelul primei reprezentative superior ratei de vaccinare la nivel national. Daca vorbim de 33 la suta (n.r. – rata de vaccinare a populatiei), in randul jucatorilor vorbim de o rata de 75 la suta in randul jucatorilor.

“Aplicam aceeasi masura si pentru celelalte loturi nationale aflate sub umbrela FRF”, a declarat Razvan Burleanu dupa sedinta de vineri a Comitetului Executiv al FRF.

Romania sustine doua meciuri oficiale in luna octombrie, in deplasare cu Germania pe 8 octombrie si pe teren propriu cu Armenia, in 11 octombrie, pe noua arena din Ghencea.

In Romania procesul de imunizare a populatiei prin vaccinare impotriva Sars-Cov-2 a inceput in urma cu 9 luni.

Din 28 septembrie se administreaza si a treia doza de vaccin, asa numita doza de rapel, celor care au mai mult de sase luni de la a doua doza.

Potrivit covid.gov.ro/actualizare-zilnica-01-10-evidenta-persoanelor-vaccinate-impotriva-covid-19/">cifrelor oficiale furnizate de autoritati, 5.4 milioane de persoane s-au vaccinat cu schema completa (2 doze), iar alte 128.000 de persoane au primit a treia doza.



Cati jucatori ai echipei nationale s-au vaccinat impotriva Sars-Cov-2