Echipa Nationala

CALIFICARE! Nationala de tineret va juca la Campionatul European in 2019

Sursă foto: frf.ro

Doar pentru a doua oara in istorie echipa nationala de tineret sub 21 de ani a Romaniei va participa la un turneu final de Campionat European rezervat acestei categorii de varsta.

Tinerii tricolori condusi de pe margine de Mirel Radoi au obtinut, marti seara, calificarea matematica la turneul care va fi gazduit in iunie 2019 de Italia si San Marino.

Aveam nevoie de un punct in fata codasei Liechtenstein, dar le-am obtinut pe toate cele trei puse in joc dupa o victorie asteptata de toata lumea, scor 4-0.

George Puscas a deschis balul dupa 14 minute cu o reluare din interiorul careului si Ianis Hagi avea sa dubleze avantajul tricolorilor cu o executie magnifica din lovitura libera.

Asa am trait Romania - Liechtenstein la tineret 4-0. Suntem calificati la Campionatul European!

Pana la pauza Romania a mai punctat o data prin acelasi Puscas, un atac de clasa care a finalizat cu capul o centrare venita din flancul stang.

In partea secunda am mai marcat o data, prin Adrian Petre in minutul 79 la doar cinci minute de la intrarea acestuia pe teren.

Romania se alatura asadar echipelor deja calificate la turneul final de 12 formatii, pana acum fiind confirmate urmatoarele nationale: Croatia, Spania, Danemarca, Anglia, Germania, Belgia, Serbia, Franta si tara gazda Italia.

Romania n-a mai fost la un turneu final sub 21 ani din 1998, cand competitia a fost gazduita chiar de tara noastra si unde tricolorii mici condusi pe atunci de Victor Piturca au jucat preliminarii.



CALIFICARE! Nationala de tineret va juca la Campionatul European in 2019