Echipa Nationala

CALCULE Romania se lupta sa ramana in plasa EURO 2016

Finlanda - Romania se joaca astazi, de la ora 21:45. Este al treilea meci al ambelor echipe in preliminariile EURO 2016. Romania si Finlanda se afla la egalitate de puncte si, cu o partida ramasa in acest an din calificari, rezultatul este important fiind un meci aproape de jumatatea grupei.

Cu 4 puncte, la egalitate cu echipa noastra, Finlanda se afla pe locul al doilea in grupa gratie golaverajului superior.

Se poate anticipa ca Piturca va juca la egal, iar cand joci la egal in general pierzi. Finlanda nu mai este echipa de batut cu scoruri de tenis. Vine dupa un egal cu Grecia si se afla in plasa de calificare pentru EURO 2016. In plus, nordicii se asteapta ca in aceasta seara sa invinga cu 2-0, conform presei lor.

Situatia in grupa se poate schimba mult in aceasta seara in functie de ceea ce se va petrece in meciul nostru, dar si in cel dintre Grecia si Irlanda de Nord. Britanicii se pot desprinde in frunte in cazul unei victorii si al unui egal in partida Romaniei, in timp ce grecii pot reveni in calcule. Romania se poate trezi inclusiv pe un loc patru, daca va pierde cu Finlanda. Totusi, grupa se apropie de o treime din meciuri si, chiar daca nu se pot face calcule de acum, pierderea contactului cu primele doua locuri nu poate aduce decat un final de campanie dificil si, asa cum ne-am obisnuit mereu in ultimii ani, o "atarnare" la rezultatele altora.

Cu Piturca pe picior de plecare, dupa un meci cu Ungaria in care nu a jucat nimic, cu o lista lunga de accidenati (Tamas, Goian, Gaman, Bourceanu, Achim, Popa, Deac si Marica) auspiciile nu sunt deloc bune. Daca Piti a improvizat cu Ungaria si a iesit un non-fotbal, ce meci se poate astepta acum intr-o deplasare in care echipa este si mai lovita?

Finlanda nu are nici un jucator suspendat sau accidentat.

Cert este ca un egal nu va avantaja nici o echipa, in ciuda calculelor lui Ladislau Boloni, posibil viitor selectioner. Acesta spunea dupa intalnirea cu Ungaria ca un egal in Finlanda este bun in economia calificarii. Nu este pentru ca deja am pierdut doua puncte acasa cu Ungaria, trecand peste o victorie mincinoasa cu Grecia.

In ultimul meci din 2014 vom juca cu liderul Irlanda de Nord. Va fi al patrulea meci, aproape de jumatatea grupei, iar dupa acel moment este posibil ca locul 1 din Grupa F sa fie deja dat catre o echipa care a aiba peste 10 puncte, iar Romania sa fie undeva la jumatate.

Fata in fata cu Finlanda
Romania este neivinsa in fata Finlandei. Din cele 8 partide au fost 6 victorii si doua egaluri.

100
Razvan Rat va juca cu Ungaria meciul cu numarul 100 la echipa nationala.

1
Victor Piturca are o singura infrangere in 28 de partide jucate in preliminariile Campionatului European, cea cu Bulgaria, in campania de calificare pentru EURO 2008.

Palmares
Romania va juca la Helsinki meciul cu numarul 655, avand pana acum 290 de victorii, 164 de egaluri si 199 de infrangeri, cu un golaveraj general de 1085 - 847. In deplasare am jucat 314 partide, 98 castigate, 90 de egaluri si 126 de infrangeri.

Echipe probabile

FINLANDA: Maenpaa - Arkivuo, Toivio, Moisander, Hurme - Sparv - Ring, Riski, Eremenko, Hetemaj Pukki
Antrenor: Mixu Paatelainen

ROMANIA: Tatarusanu - Luchin, Grigore, Gardos, Rat - Chiriches, Hoban - Torje, Sanmartean, Tanase - Stancu
Antrenor:  Victor Piturca



CALCULE Romania se lupta sa ramana in plasa EURO 2016