Echipa Nationala

Burleanu si Daum s-au inteles pentru rezilierea contractului

In urma intalnirii pe care au avut-o joi, Razvan Burleanu si Christoph Daum au cazut la intelegere pentru incetarea contractului pe care acesta din urma il are cu FRF pentru postul de selectioner.

"In urma recomandarii Comisiei Tehnice a Federatiei Romane de Fotbal, presedintele Razvan Burleanu si selectionerul Christoph Daum au convenit incetarea colaborarii inaintea ultimelor doua partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan si Danemarca. Acordul partilor isi va produce efectele dupa validarea acestuia de catre Comitetul Executiv, conform prevederilor statutare in vigoare", se arata pe site-ul FRF.

"Federatia Romana de Fotbal ii multumeste domnului Daum pentru colaborarea din ultimele 15 luni. Experienta domniei sale in managementul fotbalului profesionist a fost foarte valoroasa. La echipa nationala au fost impuse standarde inalte in ceea ce priveste metodologia pregatirii fizice, conditiile de pregatire, disciplina sportiva, nutritia, recuperarea medicala, pregatirea mentala, integritatea, comunicarea. Toate aceste elemente sunt absolut necesare pentru obtinerea marilor performante in fotbal. Din pacate, nu au fost suficiente pentru a aduce suporterilor romani bucuria calificarii la Campionatul Mondial din Rusia", se mai arata pe site-ul federatiei.

Daum a fost numit selectioner al nationalei Romaniei in iulie 2016, cand prima reprezentativa ocupa locul 24 in ierarhia FIFA.

In prezent, eliminata din cursa pentru Cupa Mondiala din Rusia 2018 cu doua meciuri ramase de disputat din campania de calificare, Romania ocupa locul 41 in ierarhia FIFA.



Burleanu si Daum s-au inteles pentru rezilierea contractului