Echipa Nationala

Boloni, sageti catre FRF. De ce nu s-a inteles cu Burleanu pentru postul de selectioner

Sursă foto: https://twitter.com/Liga1Romania

Ladislau Boloni a negociat cu FRF preluarea nationalei Romaniei, insa discutiile nu au ajuns la niciun numitor comun. Pana la urma postul de selectioner a fost preluat de Edward Iordanescu.

Boloni a explicat intr-o conferinta de presa, din punctul sau de vedere, ce nu a mers in diagolul cu reprezentantii federatiei.

"In cariera mea de antrenor si jucator am semnat multe contracte. Am stat de vorba cu multi oameni care apartineau elitei fotbalului european, dar niciodata nu m-am izbit de atatea probleme. Pentru mine, ilogice. Atatea probleme care poate pentru dumneavoastra erau minore.

“Eu nu am semnat niciodata un contract la care sa nu cunosc data sfarsitului. Ma interesa foarte mult calificarea la Campionatul European. M-a pus pe ganduri si nu ascund faptul ca la un moment dat discutiile purtate au fost deschise, interesante.

“Cred ca durata negocierilor a deranjat pe toata lumea. Faptul ca si acum sunt prezent la Bucuresti, nu am parasit Romania deloc, am fost prezent pentru discutii, care au durat mult timp.

“Partea financiara nu a constituit niciodata o problema, nu a fost o piedica. Suparat nu sunt, dar trist da. Plec putin trist, visam altceva", a declarat Ladislau Boloni.

Problema obiectivului si a contractului

“Obiectivul este participarea la CE, dar apoi? Eu intalnesc nationala de 3 ori. Credeam ca obiectivul principal ramane principal si nu secundar, sa ma puna in situatie dificila.

“In Liga Natiunilor poti termina pe unul dintre primele patru locuri, poti castiga, poti fi al doilea, dar si al patrulea. Astazi, nationala Romaniei poate fi si prima, dar si a patra. Or contractul spunea ca daca nu castig pot fi demis, iar eu nu accept asa ceva.

“Apoi s-au facut propuneri din partea mea, din care castigam nu bani, ci timp pentru a da importanta obiectivului principal. Prin negocieri am ajuns la locul 1-2 in Liga Natiunilor, problema era ca eu voiam sa ma folosesc de aceasta competitie pentru a pregati nationala pentru preliminariile Campionatului European.

“Prima propunere a mea de a sterge Liga Natiunilor a fost respinsa. Apoi, ca bani, dupa cinci luni puteam fi demis, dar fara bani. Nu putem tine un antrenor care pierde, avem alte obiective, asa mi s-a spus, dar acest tratament m-a deranjat. Atunci de ce dracu ma cauti pe mine? Am zis ca daca tu ma dai afara si eu pot pleca atunci cand vreau, dar normal ca nu au fost de acord”, a mai spus Boloni.



Boloni, sageti catre FRF. De ce nu s-a inteles cu Burleanu pentru postul de selectioner