Echipa Nationala

Avancronica meciului Romania – Serbia. Cu o victorie suntem lideri!

Sursă foto: https://twitter.com/FSSrbije

Derby-ul grupei Romaniei in Liga Natiunilor se disputa, duminica dupa-amiaza, cu incepere de la ora 16:00 pe Arena Nationala, iar la Bucuresti vine Serbia, nationala prezenta in vara acestui an la Cupa Mondiala din Rusia.

Serbia conduce clasamentul cu doua puncte avans in fata Romaniei, astfel ca jucatorilor selectionati de Cosmin Contra nu le ramane decat varianta victoriei pentru a trece pe primul loc inaintea ultimelor doua meciuri din grupa.

In tur, la Belgrad, meciul s-a incheiat la egalitate, scor 2-2, dupa ce Serbia a condus de fiecare data.

Victorie Romania
Egal
Victorie Serbia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Romania a aratat tarie de caracter oferind o replica la inaltime adversarilor care au controlat meciul mare parte din timp. Ne amintim cu placere de minutele de final cand, dupa ce marcasera golul al doilea prin Tucudean, tricolorii au dominat Serbia si nu mult a lipsit chiar sa dea lovitura de gratie.

Pentru nationala Romaniei acesta este cel mai bun an calendaristic dupa mai bine de un deceniu, cu cinci victorii si doua remize in cele sapte meciuri disputate.

In afara egalul cu Romania, sarbii au castigat celelalte doua meciuri, ambele in deplasare: 1-0 in Lituania si 2-0 in Muntenegru, unde din nou puternicul Mitrovic si-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Cosmin Contra nu va putea miza la Bucuresti pe Anton si Chipciu, ambii suspendati, dar selectionerul este increzator ca va avea inspiratia trimiterii in teren a celui mai bun 11.

Cu Lituania Contra efectuase o singura modificare fata de prima garnitura din meciul tur cu Serbia, trimitandu-l in teren pe Tamas in centrul apararii.

Este de asteptat ca si acum selectionerul Romaniei sa pastreze formula deja incercata doua meciuri la rand, doar cu inlocuirea fortata a celor doi mijlocasi mentionati mai sus.

"Am avut doua zile la dispozitie, dar stiu ca baietii sunt inteligenti si au prins partea tactica pe care o vreau de le ai. Incerc sa aleg formula cea mai buna si sa fiu inspirat maine. Sper ca pana la ora meciului sa treaca starea de oboseala, pentru ca trebuie sa alergam mult si sa aratam bine din punct de vedere fizic. Toti sunt variante pentru maine la ora jocului. Ii vad pe toti dornici ca partitura tactica sa fie dusa la bun sfarsit. Orice jucator poate sa fie titular maine"

Si sarbii au probleme de efectiv. Vor absenta de la Bucuresti primii doi capitani ai echipei, Alexander Kolarov si Nemanja Matic.

O brigada din Olanda va oficia la aceasta a patra intalnire contra Serbiei, avandu-l la centru pe Kevin Blom. Acesta va fi ajutat de conaționalii Rob van de Ven si Charles Schaap.

Meciul Romania - Serbia va fi live text pe onlinesport.ro duminica de la ora 16:00.



Avancronica meciului Romania – Serbia. Cu o victorie suntem lideri!