Echipa Nationala

Avancronica meciului Romania - Lituania

Sursă foto: twitter.com/hai_romania

Sambata seara de la ora 21:45 echipa nationala de fotbal a Romaniei intalneste pe teren propriu Lituania, intr-un meci care se va disputa cu portile inchise pe arena "Ilie Oana" din Ploiesti.

Romania este obligata sa castige in fata celui mai slab adversar din grupa de Liga Natiunilor pentru a pastra sanse la unul din primele doua locuri.

Tricolorii ocupa in prezent pozitia a treia, cu 6 puncte din patru meciuri, la doua puncte in spatele liderului Serbia si la un punct de Muntenegru, adversara din ultima etapa.

Victorie Romania
Egal
Victorie Lituania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Lituania n-are niciun punct in aceasta grupa si a incasat nu mai putin de 9 goluri, marcand doar doua. Pe unul dintre acestea balticii l-au reusit chiar impotriva Romaniei in partida tur, pe care tricolorii au castigat-o in extremis, cu 2-1, printr-un gol marcat de Alexandru Maxim in minutul 90+4.

Echipa Lituaniei n-a marcat pana acum niciun gol in deplasare, pierzand in Muntenegru, cu 2-0.

Pe teren propriu Romania n-a batut pe nimeni in actuala campanie din Liga Natiunilor, remizand cu Muntenegru si Serbia, scor 0-0.

Pentru Romania va fi al doilea meci sustinut cu portile inchise in aceasta toamna, dupa cel cu Muntenegru, iar lipsa fanilor a cantarit decisiv la partida de debut in Liga Natiunilor.

Chiar daca nu va reusi sa castige grupa, ceea ce in acest moment pare un obiectiv greu de atins, pentru Romania important este si locul doi. Castigatoarele de grupa si cele mai bune doua ocupante ale locurilor secunde vor fi in a treia urna valorica la tragerea la sorti pentru preliminariile EURO 2020, tragere care va avea lor pe 2 decembrie.

Aceasta va fi a 13-a confruntare intre Romania si Lituania, tricolorii impunandu-se de 12 ori pana acum. Nicio remiza nu s-a inregistrat. Singura victorie a balticilor a fost un 3-0 obtinut la Cluj-Napoca pe 6 septembrie 2008 in preliminariile Cupei Mondiale - Africa de Sud 2010. De atunci au mai fost trei meciuri, toate castigate de Romania, cu 1-0, 1-0 si 2-1.



Avancronica meciului Romania - Lituania