Echipa Nationala

Avancronica meciului Lituania - Romania. Tricolorii cauta prima victorie in Liga Natiunilor

Sursă foto: https://twitter.com/ltfutbolas

Dupa doua remize in primele doua meciuri din Liga Natiunilor nationala de fotbal a Romaniei nu-si mai permite vreun pas gresit in Liga Natiunilor.

Lituania, adversarul pe care il intalnim joi seara la Vilnius cu incepere de la ora 21:45, este unul sub nivelul nostru, cel putin teoretic.

Selectionerul Cosmin Contra a deplasat in Lituania un lot format din 23 de jucatori, iar acesta va opera o singura modificare in primul unsprezece comparativ cu partida precedenta, 2-2 cu Serbia la Belgrad.

Victorie Lituania
Egal
Victorie Romania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Tamas, jucator revenit in angrenajul echipei nationale, va ocupa unul dintre locurile lasate libere in centrul defensivei de absentele lui Vlad Chiriches si Mihai Balasa.

Lituania n-a castigat niciun meci din ultimele cinci disputate, iar in Liga Natiunilor a pierdut cu Serbia acasa (0-1) si cu Muntenegru in deplasare (0-2).

Echipa de start a Romaniei cu Lituania. O singura schimbare operata de Contra

Romania si Lituania s-au mai intalnit de 11 ori pana acum, insa doar sase meciuri au avut caracter oficial.

Primele doua confruntari au avut loc in perioada interbelica si au fost amicale recunoscute international, apoi istoria disputelor directe a fost reluata in preliminariile pentru Cupa Mondiala din Franta 98.

Romania a castigat cu 3-0 la Bucuresti si cu 1-0 in deplasare, inca de atunci Lituania fiind o echipa greu de invins pe teren propriu.

Urmatoarea dubla oficiala a avut loc in campania de calificare la EURO 2002, iar Romania a castigat cu 1-0 acasa si cu 2-1 in deplasare.

Tricolorii au sustinut antrenamentul oficial la Vilnius. Declaratii Contra si Stanciu

In preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2010 aveam sa suferim si singura infrangere contra Lituaniei, un 0-3 chiar pe teren propriu, pe arena Dr.Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, meci in care l-am avut selectioner pe Victor Piturca.

La returul din iunie 2009 am castigat cu 1-0 in deplasare, insa cu Razvan Lucescu pe banca.

De atunci am mai disputat un amical contra Lituaniei, pe 23 martie 2016, castigat de Romania, cu 1-0, gol marcat de Nicolae Stanciu pe stadionul din Giurgiu. Cateva zile mai tarziu Romania remiza cu Spania pe Cluj Arena. Erau meciuri care pregateau parcursul tricolorilor la EURO 2016.



Avancronica meciului Lituania - Romania. Tricolorii cauta prima victorie in Liga Natiunilor