Echipa Nationala

Christoph Daum, noul selectioner al Romaniei. A fost votat de un Comitet Executiv nestatutar!

FRF l-a votat joi pe  Christoph Daum drept noul antrenor al echipei nationale. Votul a fost realizat cu doar 8 oameni din Comitetul Executiv, din cei 14 membri, iar procedura va fi contestata. Razvan Burleanu, presedintele FRF, a sustinut joi seara la ora 20:00 o conferinta de presa in care l-a anuntat pe Christoph Daum pe banca tehnica, iar tehnicianul a vorbit si el (declaratiile sunt aici).

UPDATE 19:09 FRF anunta pe site-ul oficial numirea lui Christoph Daum in postul de selectioner al nationalei Romaniei. "Propunerea Administratiei FRF pentru postul de selectioner al Romaniei a fost aprobata de Comitetul Executiv. Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei nationale!"

UPDATE 19:00 Sedinta Comitetului Executiv s-a incheiat. In sala au fost prezenti doar opt din cei 14 membri. Printre acestia s-a numarat si Aurel Brasoveanu, reprezentantul Ligii 2, un personaj care are probleme in justitie si care, potrivit lui Florin Prunea, ar fi lipsit de dreptul de a semna documente oficiale.

UPDATE 18:50 Florin Prunea, membru al Comitetului Executiv la Digisport: "Indiferent de hotararile acestui Comitet Executiv, care este nestatutar, vom ataca in civil aceste decizii. In forma de protest pentru ca documente pe care le-am trimis nu sunt nici macar trecute pe ordinea de zi am decis sa boicotam acest Comitet Executiv".

UPDATE 18:30 Pentru a fi statutara, sedinta Comitetului Executiv trebuie sa se bucure de prezenta a cel putin opt oameni (7+1).

UPDATE 18:12 Jumatate dintre membri Comitetului Executiv nu sunt prezenti in sala, printre acestia numarandu-se si presedintele LPF Gino Iorgulescu. Cu alte cuvinte, doar 7 din cei 14 membri ai CEx sunt in sala, suficient pentru ca acesta sa indeplineasca cvorumul si de a-l valida pe Christoph Daum.

Neamtul Christoph Daum (foto: FRF.ro) a ajuns deja in Bucuresti si va fi propus Comitetului Executiv de catre Burleanu, iar in cazul in care va fi votat vom avea in premiera un selectioner strain la echipa nationala.

Potrivit celor de la Bild acesta va primi 1.1 milioane de euro pentru un contract pe doi ani cu obiectivul precis de a califica nationala Romaniei dupa 20 ani la o Cupa Mondiala.

Exista insa si voci din interiorul FRF care nu sustin propunerea cu Daum selectioner, iar Florin Prunea, membru al Comitetului Executiv, s-a exprimat public pe aceasta tema spunand ca nu va vota investirea controversatului german.

Burleanu va sustine la Arena Nationala o conferinta de presa in jurul orei 20 si va anunta deciziile Comitetului Executiv in privinta noului selectioner.

"Tehnicianul german in varsta de 62 de ani va fi prezentat astazi membrilor Comitetului Executiv al FRF cu propunerea de a deveni antrenorul primei reprezentative. Campion in Germania, Austria si de trei ori in Turcia, Christoph Daum este propunerea Administratiei FRF pentru postul de selectioner al Romaniei. Antrenorul german a pregatit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Besiktas, Fenerbahce, Austria Viena si Club Bruges", anunat FRF pe site-ul oficial.



Christoph Daum, noul selectioner al Romaniei. A fost votat de un Comitet Executiv nestatutar!