Echipa Nationala

Asta e Romania pe care o iubim! 4-2 cu Anglia dupa ce am fost egalati de doua ori

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Romania a invins Anglia, cu 4-2 (0-0), la capatul unui meci nebun disputat, vineri, la Cesena in Grupa C a Campionatului European.

Tricolorii au atacat din primul minut si au demonstrat o tarie de caracter si o darzenie iesite din comun, revenind in avantaj dupa ce ne-am vazut egalat in doua randuri.

Florinel Coman, jucator introdus de Mirel Radoi in minutul 63 in locul lui Andrei Ivan, a fost jucatorul providential pentru nationala Romaniei, cu un penalty obtinut si doua goluri senzationale in minutele de final care ne-au adus victoria de la 2-2, intr-un moment de mare presiune cu Anglia toata in jumatatea noastra.

Mai intai, in minutul 75, Coman l-a intors pe omul din marcaj cu o fenta scurta si a obtinut lovitura de la 11 metri. Puscas a transformat pentru 1-0 cu un sut pe jos.

Doar doua minute ne-am bucurat de avantaj, Anglia egaland prin Gray cu un sut din marginea careului dupa depasirea lui Dragomir, jucator intrat si el in partea secunda.

Romania a revenit la conducere dupa alte sase minute prin Ianis Hagi, dupa o minge recuperata de ai nostri in jumatatea adversa.

Englezii au pus mingea jos si ne-au dat gol mai repede ca prima data la chiar primul atac. O minge inalta in careul nostru l-a sarit pe Pascanu si Abraham l-a invins pe Radu cu un sut pe jos.

La 2-2 am avut si noroc, sa recunoastem. Radu s-a opus la o faza limita, apoi englezii au avut un cap peste poarta dupa un corner si bara s-a opus in cele din urma golului.

Coman l-a surprins pe portarul englez in minutul 89 cu un sut la coltul scurt scapat de acesta in poarta. Romania trecea din nou in avantaj, scor 3-2, si urmau patru minute suplimentare de mare presiune.

Anglia s-a aruncat in atac cu toate fortele si Romania rezista din ce in ce mai greu, insa baietii si-au facut finalul usor marcand golul patru. Puscas a intors pentru Coman si acesta, dupa o preluare pe piept, a trimis fabulos in poarta pentru 4-2.

La 0-0 in prima repriza Romania a ratat cele mai mari ocazii prin Ivan si Man in situatii favorabile in interiorul careului advers, un portarul Henderson s-a dovedit de netrecut.

Cea mai mare ocazie a Angliei a venit in finalul reprizei, chiar minutul 45, cand Radu a respins providential reluarea lui Mount, apoi Pascanu pe faza a respins in corner.

Anglia ne-a luat tare in debutul partii secunde si Pascanu a respins de pe linia portii in minutul 48, pentru ca in minutul 60 Radu sa aiba doua interventii care au cantarit enorm in economia partidei.

Caseta tehnica

România: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Paşcanu, 3. Ştefan – 21. Băluţă, 17. Cicâldău – 8. Man (14. Dragomir ’74), 10. Hagi (16. Nedelcu ’87), 19. Ivan (7. Coman ’63) – 9. Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi.

Anglia: 1. Henderson – 3. Dasilva (23. Abraham ’77), 4. Clarke-Salter (c), 12. Kenny, 5. Tomori – 6. Dowell, 17. Barnes (11. Sessegnon ’46, 10. Foden ’57), 7. Gray – 18. Mount, 19. Calvert-Lewin, 8. Maddison. Selecţioner: Aidy Boothroyd.

Cartonaşe galbene: Tomori ‘89 / Băluţă ’46, Puşcaş ’77, Coman ‘90+4.

Andreas Ekberg a arbitrat meciul.



Asta e Romania pe care o iubim! 4-2 cu Anglia dupa ce am fost egalati de doua ori