Echipa Nationala

Armenia - Romania, meciul pentru locul 2 in Grupa J. Ne-au dat un singur gol in cinci partide

Sursă foto: https://twitter.com/OfficialArmFF/

Putini ar fi crezut ca duelul Romaniei cu Armenia va fi unul cu implicatii la ocuparea locului secund intr-o grupa de calificare in care Germania e abonata certa la prima pozitie. Urmariti aici LIVETEXT meciul Armenia-Romania.

Pariuri
Romania e favorita la victorie cu o cota de 2.07

Armenia este pana acum surpriza acestei grupe, cu doua victorii in primele doua pozitii. O formatie care a intrat in preliminarii fara presiunea obiectivului calificarii la un turneu final, ceea ce ar constitui o premiera pentru natiunea din Caucaz.

Inceputul a fost destul de dificil pentru armeni, invingatori in deplasare cu Liechtenstein (1-0) datorita unui autogol in minutul 87.

A urmat surpriza de la Erevan, unde Armenia a trecut de Islanda (2-0) si astfel adversarii nostri de miercuri seara ne intampina de pe pozitia a 2-a in clasament, cu sase puncte din tot atatea posibile.

Romania a debutat cu victorie pe teren propriu in fata Macedoniei de Nord, ne amintim de acel 3-2 adus pe final de meci de Ianis Hagi.

A urmat partida pierduta cu Germania si acum suntem practic condamnati sa castigam la Erevan in noul nostru echipament complet alb.

Echipa Nationala
Invingem in Armenia? Ce a spus Mirel Radoi la conferinta de presa de la Erevan

Intalniri directe

Ultima noastra vizita in capitala Armeniei ne-a adus si cea mai categorica victorie din ultimii ani. Un 5-0 cu neamtul Christoph Daum pe banca tehnica in a doua etapa din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia 2018.

Dintre jucatorii care au evoluat pe 8 octombrie 2016 la Erevan din lotul de acum mai fac parte doar Nicolae Stanciu si Razvan Marin.

I-am invins pe armeni si la returul programat pe 1 septembrie 2017 pe Arena Nationala, cu 1-0, prin golul lui Alexandru Maxim din minutul 90+1.

Singura remiza dintre cele doua echipe s-a inregistrat pe 17 noiembrie 2004 la Erevan, 1-1 in preliminariile Cupei Mondiale din 2006. Golul nostru a fost marcat de Ciprian Marica (min.29), egalarea fiind adusa de Karen Dokhoyan in minutul 60. O poarta a noastra inca aparata de Bogdan Stelea.

A fost de altfel singurul gol primit de Romania de la Armenia in istoria confruntarilor directe care consemneaza patru victorii ale tricolorilor si remiza mai sus amintita.

Arbitru

Partida de miercuri seara va fi arbitrata de letonul Andris Treimanis (35 ani).



Armenia - Romania, meciul pentru locul 2 in Grupa J. Ne-au dat un singur gol in cinci partide