Echipa Nationala

Armenia castiga in premiera contra Romaniei. Vedem la televizor inca un Mondial?

Sursă foto: https://www.facebook.com/FootballFederationofArmenia/

Pana la meciul de miercuri seara Armenia inscrisese un singur gol contra Romaniei in patru meciuri oficiale. Acum ne-a dat trei si a obtinut prima victorie din istorie impotriva echipei noastre. Un 3-2 care ii determina pe armeni sa viseze cu ochii deschisi pe buna dreptate pentru o posibila calificare la Cupa Mondiala. Noi ramanem sa ne zbatem in anonimatul ultimilor ani, sansele la calificare fiind in mare parte compromise.

Armenia a condus cu 1-0 vreme de sapte minute, insa Romania a revenit prin dubla lui Cicaldau.

Am condus cu 2-1 la Erevan, dar n-am fost in stare sa tinem de rezultat si am pierdut dupa un final controlat de gazde.

Din minutul 77, cand inca aveam avantaj pe tabela, Romania a ramas in inferioritate numerica dupa un fault stupid facut de Puscas la centrul terenului.

O faza pentru atacantul nostru a primit cartonasul rosu direct.

Echipa Nationala
Asa am trait Armenia - Romania 3-2 in preliminariile Cupei Mondiale

Armenia ajunge la 9 puncte din tot atatea posibile si are betonat cel putin locul secund pana la toamna, cand vor fi reluate calificarile.

Noi, in logica ultimelor campanii esuate, ramane sa facem calcule si sa prognozam cum vom castiga toate meciurile ramase, ajungand la turneul final.

Sau, in alta ordine de idei, putem spune ca nu s-a schimbat nimic dupa aceasta infrangere si ca oricum ramane sa ne luptam pentru acelasi loc doi pe care il luasem de bun imediat dupa tragerea la sorti.

Inceputul meciului de la Erevan a fost unul energic, cu actiuni rapide la ambele portii. O partida pe contre, cu un plus de viteza pentru armeni in actiunile din benzi.

Primele semnale de alarma la poarta noastra n-au intarziat sa apara, Nita avand cel putin doua interventii decisive pe care scria “gol”.

Romania a amenintat poarta adversa prin Stanciu in minutul 41, o minge respinsa in corner de portarul Yurchenko.

Armenia a deschis scorul in minutul 56 prin sutul lui Spertsyan deviat usor de Tosca.

Dupa doar sapte minute am reusit egalarea prin Cicaldau, aparut singur in sase metri din pozitie regulamentara la o minge trimisa de Bancu.

Cei doi olteni au lucrat ideal si la golul doi al Romaniei, fundasul stanga centrand in careu pentru capul decisiv al lui Cicaldau.

La 2-1 pentru noi Mirel Radoi a trimis un al doilea varf in teren, pe Keseru langa Puscas, o tactica dovedita pana la urma falimentara.

Puscas, jucator cu un galben, a comis un fault de rosu direct si ne-a lasat in inferioritate numerica in minutul 77.

Armenia, o echipa rapida si agresiva deopotriva, a luat cu asalt careul nostru si a intors pe merit rezultatul.

Au marcat Haroyan in minutul 87 dintr-o faza la limita offside-ului si Barseghyan dintr-un penalty provocat de Cretu.

Cel mai bun rezultat al Armeniei pana acum contra Romaniei fusese un 1-1, de asemenea la Erevan, meci la finalul caruia Anghel Iordanescu a plecat de la carma nationalei.


sursa foto: https://www.facebook.com/FootballFederationofArmenia/

Caseta tehnica

Armenia: Iurcenko - Hambarţumian, Calisir, Haroian, Hovhannisian - Barseghian (Udo '90+2), Grigorian, Muradian (Sperţian '46), Bairamian - Karapetian (Şagoian '46), Briasco (Adamian '46). Selecţioner Joaquin Caparros;

România: Niţă - Mogoş, Toşca, Chiricheş, Bancu - Cicâldău (Creţu '81), R. Marin - Man (Mihăilă '81), Stanciu (Fl. Tănase '73), Maxim (Keşeru '73) - Puşcaş. Selecţioner Mirel Rădoi.

Cartonaşe galbene: Barseghian '22, Bairamian '28, Haroian '40 / Mogoş '24 Puşcaş '40, Maxim '59, Bancu '66.

Arbitri: Andris Treimanis - Haralds Gudermanis şi Aleksejs Spasjonnikovs - Vitalikj Spasjonnikovs.



Armenia castiga in premiera contra Romaniei. Vedem la televizor inca un Mondial?