Echipa Nationala

Arena Nationala are un acoperis facut din doua materiale. Pomperii aveau dreptate, este inflamabil: "Tabela este o bomba de foc" (a fost pacaleala de 1 Aprilie)

Testul pe care Primaria Capitalei l-a efectuat in Italia pentru acoperisul National Arena a fost doar partial. Acoperisul stadionului este realizat din doua materiale, unul in partea superioara (care tine practic tabela) si un altul, mai rezistent, mai dur, in partea de jos. Cei de la Primarie au testat doar materialul de jos, cel rezistent, care este conform normelor de protectie la incidendii, insa nu si pe cel de sus care contine compusi periculosi ce nu pot obtine aviz ISU.

De aceea, cei de la ISU, timp de luni de zile nu au avizat redeschiderea National Arena. Motivele au fost unele clare, nu politice sau de alta natura, ci doar in slujba cetatenilor.

Pompierii au realizat la randul lor, in aceste zile, un test in cadrul aceluiasi laborator din Italia lacare a mers si Primaria. Numai ca, de data aceasta, s-a testat materialul din partea de sus a acoperisului, cel care sustine tabela de marcaj. Se pare ca nici tabela de marcaj nu este realizata din materuale sigure, ceea ce ar putea-o face o adevarata torta, o bomba de foc care sa cada pe teren in timpul unui presupus incideniu.

Desi inca nu este oficial, lucrurile se stiau de dinainte: componenta din partea superioara a acoperisului se incadreaza in Clasa C de de combustibilitate. Cel de jos are, asa cum a spus si Primaria, are Clasa B. Despre clasele de combustibilitate am scris aici.

Materialele de Clasa C (mediu inflamabil) nu pot primi aviz de la ISU pentru folosirea in spatii publice. De aceea, cu toate ca acoperisul a primit pe moment avizul in ceea ce priveste materialul de Clasa B, autorizarea de functionare va fi retrasa in momentul in care rezultatul testului din Italia va arata ca celalalt material nu corespunde, avand Clasa C.

Ramane de vazut cand vor fi facute publice rezultatele testului ISU si daca meciul dintre Steaua si Dinamo se va juca sau nu pe 10 aprilie pe Arena Nationala.



Arena Nationala are un acoperis facut din doua materiale. Pomperii aveau dreptate, este inflamabil: "Tabela este o bomba de foc" (a fost pacaleala de 1 Aprilie)