Echipa Nationala

Are dreptate Dani Coman?

Dani Coman a lansat un atac chiar înaintea unor meciuri importante ale echipei nationale în care se cerea macar selectionat. Are dreptate sau este doar un scandal tipic românesc înainte de un eveniment important? Din cifre si perceptii, nemultumirea lui pare motivata.

Venind de la un sportiv si nu de la vreun om de fotbal cu cine stie ce interese obscure, nemultumirea lui Dani Coman trebuie studiata.

Dintre cei trei portari chemati de Piturca, doi joaca în mod constant la echipele de club: Tatarusanu si Bornescu. Al treilea, Pantilimon nu are nici un meci în campionat, asadar nu conteaza si ar fi ghinion sa trebuiasca sa intre în poarta.

Privind cifrele lui Dani Coman în Liga 1 vedem ca a fost titular în toate cele 11 etape si are 12 goluri primite. FC Vaslui este, dupa Steaua, a doua echipa cu cele mai putine goluri primite (Rapid si Dinamo ies din calcule pentru ca au un joc mai putin).

Tatarusanu a aratat o forma slaba la început de campionat, dar a fost titular în ultimele cinci etape în care a primit doua goluri. Probabil el este omul cel mai în drept care sa fie titular, vine ca portarul echipei de pe locul 1 si este considerat de toti în forma.

Bornescu a iesit la rampa în acest sezon cu lucruri negative. Din cauza lui Petrolul a pierdut cu Dinamo în ultimul minut, iar în etapa 10 cu Steaua a încasat un gol parabil, decisiv (Petrolul a pierdut cu 2-1).

În mod cert, Coman are dreptate când spune ca trebuia macar convocat la lot pentru meciurile cu Turcia si Olanda. Macar rezerva, în locul lui Bornescu sau Pantilimon, avea loc pe banca fara probleme. Nu are sens sa sapam în trecutul mai mult sau mai putin îndepartat, portarii au facut, fac si vor mai face gafe (iar Dani Coman a fost dat afara la început de an de la Rapid la presiunea suporterilor, pentru o gafa cu FC Brasov).

La acest moment, Coman trage ponoasele certei dintre Porumboiu si Piturca. La fel ca peste tot, uneori conteaza si relatiile umane, iar la acest capitol el cade din pacate victima colaterala. Este bine însa ca îsi face auzita vocea.

Voi ce credeti?



Are dreptate Dani Coman?