Echipa Nationala

Anghel Iordanescu increzator in sansele Romaniei la calificarea la EURO 2020: “Sa avem tupeu”

Anghel Iordanescu, selectionerul de care se leaga cea mai mare performanta a Romaniei in fotbalul mondial, se arata optimist in ceea ce priveste calificarea echipei nationale la Campionatul European din 2020.

“Este o grupa buna pentru noi. Sunt increzator, sunt optimist. Cred ca intotdeauna ne-a convenit sa jucam cu echipe din tarile nordice si cred ca din punctul acesta de vedere Cosmin a fost inspirat cand a luat acel meci cu Suedia”, a spus Iordanescu la Digi Sport.

“Sunt optimist cand ma gandesc la jocul cu Serbia din repriza a doua de la Belgrad. Daca aveam indrazneala la Bucuresti, ma refer la prima repriza, am fi castigat meciul cu Serbia. Ne batem. Este Spania deasupra noastra, dar noi ne batem cu Suedia”, a mai spus Iordanescu.

“Daca pregatim bine jocurile, fazele fixe, daca suntem indrazneti si avem tupeu, cred ca echipa nationala se va califica la EURO. Ar fi pacat, la o editie jubiliara, cand sunt jocuri la noi pe Arena Nationala sa nu fim prezenti. Inclusiv Spania va avea mari probleme cu echipa noastra nationala in fata a 55.00 de spectatori”, mai crede fostul selectioner al Romaniei.

Cu Iordanescu la carma nationala Romaniei a participat la patru turnee finale, doua de Cupa Mondiala (1994, 1998) si doua de Campionat European (1996, 2016).

Romania face parte din Grupa F in preliminariile pentru EURO 2020, alaturi de Spania, Suedia, Norvegia, Feroe si Malta.



Anghel Iordanescu increzator in sansele Romaniei la calificarea la EURO 2020: “Sa avem tupeu”