Echipa Nationala

Anghel Iordanescu: “Generatia de aur putea sa fie o generatie esuata”

Fostul selectioner al echipei nationale si omul care a stat pe banca primei reprezentative la cea mai mare performanta din istorie, prezenta la un pas de semifinalele Cupei Mondiale in 1994, spune ca nu exista o ruptura la nivelul a ceea ce numim generatia de aur.

“Din punctul meu de vedere lucrurile sunt mult mai simple. Eu cred ca toti, indiferent de ceea ce am fost si ceea ce suntem, avem un drept la opinie, ne putem spune parerea.

“In ceea ce priveste ruptura la care faceati referinta, nu stiu daca se poate numi ruptura. Ruptura la echipa nationala a fost in mai multe randuri. Nu se poate spune ca a fost o unitate dintr-un anumit punct de vedere. Fiecare avea personalitatea lui. Eu am trecut prin asta si am avut foarte multe momente delicate la generatia pe care o numiti de aur. Aceasta generatie putea sa fie si o generatie esuata. Daca nu ne calificam in 1994, nu mai puteam vorbi de o generatie de aur. Generatii bune am mai avut de-a lungul anilor, ma refer aici la generatiile lui Balaci, Dobrin, Dumitrache, Dinu, Georgescu.

“Cat il priveste pe Gica Hagi, a facut foarte bine ca s-a dus la acea discutie cu presedintele FRF, indiferent cu numele persoanei respective. Mie imi pare rau si sincer mi-as fi dorit ca Gica sa devina antrenorul echipei nationale. Respect decizia lui Mirel Radoi de a nu mai continua si respect decizia lui Gica Hagi. Asta nu inseamna ca presedintele FRF a avut ceva cu Hagi sau cu cineva din generatia de aur. Am lucrat o perioada cu Razvan Burleanu si niciun moment n-a facut vreo referire negativa la vreun jucator din generatia de aur.

“Acea generatie ratase Europeanul din 1992 si in 1993 am fost la un pas sa ratam o noua calificare. Daca ratam si 92 si 94 nu mai spuneati generatie de aur”, a declarat Anghel Iordanescu la Digisport.

Acesta s-a exprimat pe fondul unei tensiuni aparute in spatiul public intre Florin Prunea si Ilie Dumitrescu, o disputa aparuta dupa ce Gheorghe Hagi a confirmat intalnirea cu Razvan Burleanu in care acesta i-a propus postul de selectioner.

Prunea este cunoscut pentru opozitia transanta pe care face la actuala conducere a FRF.

In alta ordine de idei, Anghel Iordanescu a vorbit si despre viitorul selectioner.

"Cred cu tarie ca avem nevoie de un selectioner roman si mai cred ca FRF are de unde sa aleaga.

"Din punctul meu de vedere fotbalul romanesc are antrenori de valoare, cum mai cred ca avem si jucatori buni care ar fi trebuit sa ne califice la Cupa Mondiala.

"La echipa nationala nu facem experimente, nu crestem copii, aducem jucatorii cu cea mai mare experienta. La echipa nationala este o selectie permanenta.

"Nu am nimic impotriva unui antrenor strain, dar daca aducem unul, sa-l aducem pe Mourinho", a mai spus Iordanescu.



Anghel Iordanescu: “Generatia de aur putea sa fie o generatie esuata”