Echipa Nationala

Amical cu Belarus in luna noiembrie

In locul finalei barajului de calificare la EURO 2020, unde nu am ajuns dupa 1-2 in Islanda, nationala Romaniei va disputa un meci amical pe teren propriu cu Belarus.

Pentru respectarea cerințelor UEFA privind numărul de partide al unei echipe reprezentative per an calendaristic și respectarea calendarului fixat de forul continental pentru început de noiembrie, FRF a perfectat un meci amical pentru prima reprezentativă, anunta FRF pe site-ul oficial.

Echipa națională pregătită de Mirel Rădoi va juca, astfel, o partidă de pregătire pe data de 11 noiembrie 2020, împotriva primei reprezentative a Belarusului, pe teren propriu. Ora disputării și stadionul urmează a fi stabilite și comunicate ulterior.

România joacă pe 11 noiembrie acasă această partidă amicală, apoi pe 15 noiembrie, cu Norvegia în Liga Națiunilor (Arena Națională – București) și apoi, pe 18 noiembrie, cu Irlanda de Nord, la Belfast, în aceeași competiție.

Belarus ocupa la final de septembrie locul 87 în clasamentul FIFA (ultima actualizare). A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2020 în Georgia, 0-1. În Liga Națiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania (0-2 acasă), Kazahstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) și din nou Kazahstan (2-0 acasă).

Tricolorii au întâlnit de patru ori până acum Belarus, reușind două victorii și două remize.



Amical cu Belarus in luna noiembrie