Echipa Nationala

Alegerile FRF: Victorie zdrobitoare a lui Razvan Burleanu. A anticipat numarul de voturi!

Razvan Burleanu a castigat in mod detasat mandatul de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, din 2018 pana in 2022, in cadrul alegerilor de pe 18 aprilie 2018.

In ciuda opozitiei uriase din presa mainstrean (singurul ziar de sport din Romania fost contra sa, la televizor cu o seara inainte de alegeri au fost invitati 25 de oameni invitati in studiouri toti pro-Lupescu), postul de presedinte a fost castigat fara emotii de Razvan Burleanu, asa cum chiar el a spus.

Aratand ca este un manager brici, Burleanu a anticipat exact numarul de voturi pe care le-a primit chiar in primul tur. A spus inainte de alegeri ca „vor fi 160-170 de voturi” pentru el, iar oficial a primit 168! Ionut Lupescu a primit doar 78, iar Marcel Puscas 8. Ilie Dragan, un candidat anonim, nu a luat nici un vot.

Burleanu dezlantuit: "N-a fost un fleac, dar i-am ciuruit"

Finalul discursului lui Burleanu, inainte de vot, a fost primit cu un ropot de aplauze din sala, ceea ce a anticipat victoria obtinuta ulterior fara emotii.

Votantii din 2018 au considerat ca programul inceput de Razvan Burleanu in primul mandat (2014-2018) este unul bun si aflat pe drumul cel bun din moment ce majoritatea si-a dat girul.

Burleanu a promis ca va continua ceea ce „s-a facut bine si repede, chiar daca cu unele greseli. Fotbalul romanesc este pus in slujba celor care merita”.

„In 2022 cluburile de copii si juniori vor atrage finantare si participanti, cu noi competitii under 15, antrenorii vor deveni specializati. Cluburile de seniori nu vor mai plati audierile, iar cluburile de la Liga 1 si 2 vor avea venituri mai mari. Echipele care vor retrograda din Liga 1 vor fi sprijinite financiar. Toti antrenorii din fotbal vor beneficia de sponsori. Futsalul va beneficia de o dublare a numarul echipelor. Echipele nationale de fotbal feminin si masculin vor deveni branduri, iar cel fotbalul feminin va deveni sportul numarul 1 pentru fete din Romania in 2022”, a declarat Razvan Burleanu.

In 2014, atunci cand a castigat alegerile, Burleanu a terminat turul 1 cu 79 de voturi, urmat de Avram cu 59. In turul 2,  a primit 113 voturi, iar Avram 58. 



Alegerile FRF: Victorie zdrobitoare a lui Razvan Burleanu. A anticipat numarul de voturi!