Echipa Nationala

Adrian Mutu, sentimente contradictorii dupa Campionatul European de tineret. Cu un ochi rade, cu altul plange

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Selectionerul nationalei de tineret a analizat la cald prestatia tricolorilor mici la turneul final al Campionatului European de tineret. Romania a ratat calificarea in sferturile de finala dupa 0-0 in ultima  etapa contra Germaniei. Tricolorii au incheiat in clasament la egalitate cu Olanda si Germania.

“Dezamagirea e mare, dar pe de alta parte exista si o multumire. Baietii au dat totul pe teren. Trebuie sa-i pregatim pe acesti jucatori pentru a face fata la un astfel de ritm, in meciuri cu asemenea echipe. Daca ne spunea cineva inainte ca vom face 5 puncte cu aceste echipe, cred ca am fi fost multumiti. Plecam cu o experienta frumoasa, importanta si sper ca baietii si-au dat seama ca nu exista echipa mare in fata lor atunci cand dau totul pe teren.

“Mi-era foarte greu sa incep cu acelasi 11 si in meciul cu Germania, o echipa cu forta de atac formidabila. Ideea a fost sa intru cu trei mijlocasi proaspeti, sa avem o aparare in fata apararii noastre formata din mijlocasi cu agresivitate, iar din repriza a doua sa-i bagam pe cei care au calitate, Ciobanu sau Morutan. Am incercat sa rezistam cat mai mult si sa dam lovitura pe final. Am fost aproape in prima repriza.

“Trebuie sa ridicam capul si cred ca suporterii nostri sunt mandri de noi. Ne-am batut cu fiecare echipa si cred ca am aratat atitudine. La cald, asa, concluziile nu-mi vin asa de repede. Schimbarea asta de mentalitate si atitudinea avuta in timpul meciurilor au fost extraordinare si trebuie sa ramana in interiorul lor. Faptul ca incep sa se invete cu un alt ritm, ca dau totul.

“Baietilor le-as da nota 9, pentru mine va las pe voi. Despre mine nu stiu ce sa spun, as fi subiectiv. Am incercat sa fiu echilibrat si sa scot maxim. Le-am transmis capul sus, pentru ca eu sunt mandru de ei. Le-am spus ca nu ne-a batut nimeni, dar cateodata asa e in fotbal cu golaverajul.

“Daca intra in poarta la sutul lui Matan nu am fi schimbat nimic din modul nostru de abordare. A fost o risipa mare de energie in primele doua meciuri. Baietii erau fizic obositi. Pentru multi era al patrulea meci in 9 zile. Sa nu uitam ca am incheiat meciul cu doi jucatori de 2002, in timp ce Germania avea numai jucatori de 1998”, a declarat Adrian Mutu intr-o conferinta de presa.

Romania a obtinut 5 puncte in clasament dupa 1-1 cu Olanda, 2-1 cu Ungaria si 0-0 cu Germania.

Olanda si Germania au obtinut calificarea in sferturile de finala.



Adrian Mutu, sentimente contradictorii dupa Campionatul European de tineret. Cu un ochi rade, cu altul plange