Echipa Nationala

Romania cedeaza lamentabil in Polonia si Mondialul e departe

Sursă foto: twitter.com/pzpn_pl

Nationala de fotbal a Romaniei si-a luat, sambata seara, adio de la putinele sanse pe care le mai avea de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2018 dupa un 1-3 fara istoric la Varsovia. Meciul a fost live text aici.

O infrangere anuntata inca dinaintea primului fluier de selectionerul Daum, cel care ne-a spus tuturor in fata sa nu ne asteptam la minuni peste noapte.

Acolo unde nu exista un gram de credinta, nici minunile nu apar, iar Romania a fost ingenuncheata de un Robert Lewandowski care nici macar n-a stralucit.

Un hattrick al atacantului polonez completat cu doua goluri din penalty si o reluare cu capul de langa Chiriches si Sapunaru, stoperii nostri transformati in simple jaloane.

Bogdan Stancu a pus masca de oxigen peste o nationala a Romaniei in moarte clinica prin golul de onoare din minutele de final.

O nationala care a inceput sa miste mai bine dupa intrarile in teren ale lui Stanciu si Hanca, jucatori pana atunci menajati de Daum, probabil, pentru calificarile la EURO 2020.

Dominare totala de la inceput

Inca de la primul fluier al francezului Rudy Buquet polonezii s-au napustit asupra careului aparat de Tatarusanu exercitand o presiune constanta, fara insa a avea mari ocazii de gol.

De altfel, deschiderea scorului a venit dupa o banala faza de atac si o mana pusa de Sapunaru pe umarul lui Lewandowski. Penalty indiscutabil si acelasi Lewa scutura plasa in minutul 30, dupa o prima jumatate de ora in care Polonia doar ne-a luat aerul, fara a ne speria cu ceva in mod special.

In tot acest interval aparitiile noastre in jumatatea adversa au putut fi numarat pe jumatate din degetele unei singure maini.

Tatarusanu s-a opus providential in minutul 39 la o faza in care Lewandowski pacalise jocul nostru la offside, iar prima ocazie a Romaniei avea sa fie ratata de Latovlevici un minut mai tarziu. Sut pe langa poarta din interiorul careului.

Lewandowski si-a facut numarul in partea secunda, atunci cand a majorat scorul cu o lovitura de cap in minutul 57 dupa un corner de pe dreapta, pentru ca dupa alte sase minute sa transforme o noua lovitura de la 11 metri. De aceasta data Tosca i-a luat piciorul lui Zielinsky.

Romania a profitat de relaxarea polonezilor si Stancu a redus din diferenta cu un sut din afara careului deviat de Cionek in minutul 77.

Am mai avut un sut al lui Marin departe de poarta si o minge a lui Stanciu care a ocolit de asemenea buturile adverse. Prea putin din partea unei nationale care in 2013 se lupta in barajul pentru Cupa Mondiala, iar in 2016 disputa EURO 2016.

Calcule

Romania ramane pe locul 4 in clasament dupa aceasta noua infrangere si la primul loc nu mai are nicio sansa. Ar mai ramane locul al doilea, de care ne despart patru puncte, insa aceasta pozitie este disputata de Danemarca si Muntenegru, echipe pe care le vom intalni in deplasare. 

Fara ca aceste doua echipe sa se incurce in urmatoarele patru jocuri si noi sa nu mai pierdem vreun puncte, Mondialul din Franta 1998 va ramane ultimul la care am participat.

Caseta tehnica

Polonia: Szczęsny - Piszczek, Cionek, Pazdan, Jędrzejczyk - Mączyński (Krychowiak '44), Linetty (Milik '72) - Błaszczykowski, Zielinski (Teodorczyk '81), Grosicki  - Lewandowski. Selecţioner: Adam Nawalka

România:Tătăruşanu - Benzar, Chiricheş, Săpunaru, Toşca, Latovlevici (Grozav '60) - Stancu, Pintilii, Marin  (Hanca '79), Chipciu (Stanciu '60) - Andone. Selecţioner: Christoph Daum

Cartonaş galben: Săpunaru '28

stire in curs de actualizare



Romania cedeaza lamentabil in Polonia si Mondialul e departe