Echipa Nationala

Maxim aduce victoria cu Armenia in minutul 90. Daum, contestat de suporteri

Romania s-a impus cu 1-0 (0-0) in fata modestei Armenia in “derby-ul” pentru locul patru din Grupa E de calificare la Cupa Mondiala 2018, dupa un meci in care am ratat un penalty prin Stancu in debutul reprizei secunde si am avut doua goluri invalidate pentru pozitii afara din joc.

Romania a  inceput ofensiv si prima ocazie a venit devreme, in minutul 9, la sutul lui Stancu peste poarta dupa o actiune in viteza initiata de Baluta si apoi continuata de Chipciu.

Raspunsul armenilor nu a intarziat sa apara si, dupa cinci minute de la ocazia lui Stancu, oaspetii au ratat o sansa si mai mare de deschide scorul. Tosca l-a scapat din marcaj pe decarul Barseghyan si acesta a scapat singur cu Tatarusanu. Noul echipier de la Nantes s-a opus golului cu o parada senzationala.

Mkhitaryan, cel mai valoros jucator al Armeniei, s-a vazut prima data in meci in minutul 20, cand a obtinut o lovitura libera in jumatatea noastra. Mingea a fost repusa rapid in joc de armeni si Barseghyan a reluat pe langa poarta semnand a doua ocazie a oaspetilor.

Clasament actualizat in Grupa Romaniei

Acelasi Mkhitaryan a incercat poarta in minutul 28 cu un sut de la distanta, insa mingea s-a dus multe peste buturile aparate de Tatarusanu.

Moment controversat in careul Armeniei la caderea lui Andone din minutul 35. Acesta ii luase fata lui Haroyan, insa centralul croat Ivan Bebek a lasat jocul sa continue.

O noua decizie a brigazii din Croatia care l-a avut in prim plan pe Andone s-a consumat in minutul 39, cand dupa o semnalizare de la margine Bebek i-a anulat golul atacantului roman. Un gol marcat cu calcaiul din pasa lui Baluta care l-a prins pe Andone cu spatele la poarta.

Fază inexplicabilă la Romania - Armenia

Armenia a echilibrat jocul in debutul partii secunde, insa Romania a ratat sansa deschiderii scorului printr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de Benzar. Centrarea acestuia in forta a fost blocata cu mana de stoperul Voskanyan, jucator care a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene.

Stancu si-a asumat responsabilitatea executarii penalty-ului, insa sutul acestuia a fost blocat de portarul Meliksetyan.

Romania a continuat sa preseze in cautarea golului, Stanciu si Chiriches ratand doua bune sanse de gol in minutul 61. Mai intai Stanciu l-a intins pe portarul advers cu un sut din afara careului, iar din cornerul rezultat Chiriches a reluat cu capul putin peste bara.

Din minutul 74 Romania a atacat cu trei atacanti de meserie, Ivan, Stancu si Andone, alaturi de acestia in linia ofensiva fiind impins si mijlocasul de banda Popa.

In primul din cele cinci minute suplimentare Romania a marcat prin Maxim, jucator introdus in finalul partidei. Acesta a reluat spectaculos cu calcaiul o centrare a lui Benzar, insa chiar si in pofida golului suporterii i-au cerut furios demisia selectionerului Christoph Daum.

Caseta tehnica

Romania: Tătăruşanu - Benzar, Chiricheş, Toşca, Ganea - Pintilii, Stanciu - Chipciu (Popa '68), Băluţă (Ivan '74), B. Stancu (Maxim '81) - Andone. Selecţioner: Christoph Daum.

Armenia: Meliksetian - Hovhannisian, Hambardzumian, Haroian, Voskanian, Dagbaşian - Mkhitarian, Malakian (Edigarian '46), Manoian (Korian '57), Pizzelli (Adamian '74) - Barseghian. Selecţioner: Artur Petrosian

Cartonaşe galbene: Băluţă '68, Pintilii '89, Ivan '90+6 / Haroian '33, Voskanian '45+2, '54

Cartonaş roşu: Voskanian '54

Meciul a fost arbitrat de croatul Ivan Bebek.



Maxim aduce victoria cu Armenia in minutul 90. Daum, contestat de suporteri