Echipa Nationala

A fost interviul lui Liviu Dragnea pro-Lupescu sau pro-Burleanu?

Sursă foto: Facebook | Liviu Dragnea

Zilele trecute am considerat si noi, ca musca in lapte, ca una dintre greselile lui Ionut Lupescu a fost asumarea unui sprijin politic, inante cu doua zile de alegerile de la Federatia Romana de Fotbal. Dar a fost acel interviu unul dorit de Lupescu sau nu?, ne intrebam astazi, putin mai inteligenti decat ieri.

Pe data de 16 aprilie 2018, cu doua zile inainte de alegerile de la FRF, unul dintre marii oameni politici ai tarii, Liviu Dragnea, isi declara pe site-ul gsp.ro, intr-un interviu realizat de jurnalistul Andrei Craitoiu, spijinul total pentru Ionut Lupescu si pozitia total critica fata de Razvan Burleanu.

"Dacă iese președinte, Lupescu va avea toată susținerea mea! Ca microbist n-am cum să susţin actuala conducere” (n.r. a lui Razvan Burleanu, declarat Liviu Dragnea, seful PSD, cel mai mare partid politic din Romania.

Acest lucru a declansat o avalansa de reactii anti-Lupescu in spatiul media si nu numai, pentru ca, vezi Doamne, PSD esta „partidul rosu”, cel rau, care controleaza malefic Romania. In plus, nimeni nu vedea cu ochi buni „implicarea politicului” la alegerile FRF, dupa ce au fost multe speculatii legate si de sufragiile de la LPF din 2014.

La momentul alegerilor FRF 2018 s-a vazut clar ca Lupescu nu a avut nici un sprijin si a pierdut cu brio. De altfel, s-a adeverit in mare masura ca Liviu Dragnea a avut doar o parere de „microbist”. 

A fost interviul acesta unul dorit de Lupescu sau de Burleanu? Soparla aruncata cu doua zile inainte de alegeri, cea care insinua un posibil sprijin la adresa lui Lupescu din lumea politica, a fost una voita sa scape din captivitate sau o evadare intamplatoare? A dirijat cineva, fie Lupescu, fie Burleanu acest interviu sau a fost acesta o expresie a libertatii de exprimare? Ultima varianta este doar pentru cine crede in libera exprimare.

Nu va sti nimeni in afara de autorul interviului si de conducerea publicatiei. La prima vedere, din sumarele cunostinte politice ale autorului acestui articol, Liviu Dragnea nu acorda ample interviuri si prefera sa vorbesca in general public, de fata cu toata presa. Cu toate acestea, inainte de alegerile FRF a iesit la rampa. E posibil in acelasi timp ca seful PSD sa fi fost atras doar de a momentul propice in care a „mirosit” fara greseala ca isi poate construi imagine, fara a avea vreo agenda ascunsa fata de FRF, Lupescu sau Burleanu.

Tragand linie, Lupescu a avut de pierdut aparent de pe urma acestui interviu. Nu neaparat voturile de la alegeri, acolo unde proiectele lui Razvan Burleanu si-au spus cuvantul, ci ca imagine publica, acolo unde asocierea cu politica momentului din Romania nu face bine la sanatate indiferent de care parte a baricadei te afli.

Oricum, interesant.

onlinesport.ro: Vadim Cușnarencu



A fost interviul lui Liviu Dragnea pro-Lupescu sau pro-Burleanu?