Fotbal

Derby-ul promovarii se joaca pe Arena Nationala

Academia Rapid si CSA Steaua se intalnesc in meci decisiv pentru castigarea seriei bucurestene din Liga a 4-a si obtinerea dreptului de a evolua in barajul de promovare in al treilea esalon.

Daca primele doua etape din playoff s-au disputat pe stadionul Giulesti, Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti (AMFB) a decis in cadrul unei sedinte, joi, ca ultima etapa sa se dispute pe Arena Nationala.

Astfel, meciul dintre Academia Rapid si CSA Steaua va avea loc duminica seara, cu incepere de la ora 20:30, pe cel mai mare stadion al tarii.

Cele doua echipe s-au mai duelat pe Arena Nationala si in returul sezonului regulat, cu CSA Steaua in postura de gazda, cand in tribun au luat loc 36.000 de spectatori, majoritatea fiind insa rapidisti.

Partida din aprilie a fost marcata de violente in tribune din cauza securitatii precare. Fara prezenta efectivelor de jandarmi lucrurile ar fi degenerat intr-o bataie cum mai vedem prin ligile inferioare din America de Sud.

Situatia in clasament

Academia Rapid este prima in clasament dupa primele doua meciuri, cu 9 puncte, urmata de CSA Steaua, cu 6 puncte.

Rapidistii au punctaj maxim dupa primele doua meciuri din playoff, la care se adauga cele 3 puncte acordate pentru incheierea sezonului regulat pe primul loc.

CSA Steaua a obtinut patru puncte din sase posibile, incurcandu-se de CS FC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea (1-1).

Academia Rapid are si varianta egalului pentru a castiga seria, in timp ce pentru CSA Steaua singurul rezultat care conteaza este victoria.



Derby-ul promovarii se joaca pe Arena Nationala