Cupa Romaniei

Viitorul castiga Cupa Romaniei. Ghita si Eric eroi pentru echipa lui Hagi!

Sursă foto: https://www.facebook.com/CupaRomaniei/

Viitorul Constanta a castigat, sambata seara, Cupa Romaniei dupa 2-1 contra celor de la Astra Giurgiu la capatul unui meci care a avut nevoie de prelungiri. Totul despre finala Cupei Romaniei aici

Finala Cupei Romaniei a oferit 120 de minute de fotbal peste media a ceea ce vedem saptamanal in prima liga, iar la final Viitorul a ridicat trofeul dupa ce a revenit de la 0-1.

Contrar cursului jocului cei de la Astra au deschis scorul printr-o executie spectaculoasa a lui Denis Alibec in finalul primei reprize (min.41).

Asa am trait Finala Cupei Romaniei: Astra - Viitorul 1-2

La 0-0 Ianis Hagi ratase prima ocazie pentru Viitorul in minutul 32 cu un sut de la distanta blocat de portarul Lazar in doi timpi.

Viitorul a controlat posesia balonului in debutul partii secunde, insa a lipsit luciditatea la finalizare pentru echipa lui Gheorghe Hagi. Acesta si-a pierdut in cele din urma rabdarea cu Rivaldinho si a mizat pe tineretea lui Calcan, dar si pe experienta lui Eric.

In cele din urma presiunea celor de la Viitorul a dat rezultate si egalarea a venit in minutul 77 dupa o faza fixa de la coltul terenului. Ghita s-a inaltat in sase metri si a reluat in poarta cu capul.

Un gol venit la cinci minute dupa ce Astra il pierduse pe Alibec, accidentat, dar problemele giurgiuvenilor erau departe de a fi incheiate.

Pires a primit al doilea cartonas galben in minutul 81 si a fost eliminat de centralul Radu Petrescu, echilibrul partidei fiind astfel rupt.

S-a intrat astfel in prelungiri unde, la ultima faza a primei reprize, Calcan a sarit peste o minge transformata in gol de brazilianul Eric cu un sut pe jos in dreapta portarului.

Astra a luptat pana la capat si a ratat o sansa monumentala de gol in minutul 115 prin Begue, jucator a carui minge a fost respinsa de pe linia portii de Ghita aparut acolo de niciunde.

Caseta tehnica

Astra Giurgiu: 1. Lazar – 19. Butean, 25. Cestor, 6. Bejan (90. Hambo ‘106), 3. Radunovic – 24. Mrzljak, 52. Pires – 95. Moise, 10. Llullaku (21. Erico ’86), 11. Gheorghe (88. Begue ’68) – 7. Alibec (96. Balaure ’72). Antrenor: Costel Enache;

Viitorul: 12. Cojocaru (1. Tordai ’46) – 5. Mladen, 15. Ţîru, 2. Ghiţă, 6. De Nooijer – 96. Houri (16. Achim ’93), 99. Băluţă, 11. Vînă – 10. I. Hagi, 9. Rivaldinho (30. Calcan ’62), 13. Drăguş (24. Eric ’71). Antrenor: Gheorghe Hagi;

Cartonaşe galbene: Mrzljak ’31, Pires ’44, ’81, Llullaku ’67, Erico ‘108 / Eric ‘90+1, Mladen ‘98;

Cartonaş roşu: Pires ‘81;

Arbitru: Radu Petrescu.



Viitorul castiga Cupa Romaniei. Ghita si Eric eroi pentru echipa lui Hagi!