Cupa Romaniei

Un autogol duce Dinamo in sferturile Cupei

Dinamo s-a calificat dramatic în sferturile de finala ale Cupei României, dupa ce a câstigat în prelungiri si printr-un autogol meciul cu Pandurii. La Târgu Jiu, Marius Alexe a deschis scorul, Lemnaru a egalat în repriza a doua, iar autogolul lui Mamele califica pe Dinamo mai departe în Cupa.

Unul dintre cele mai tari dueluri din faza optimilor de finala ale Cupei României a avut loc la Târgu Jiu, unde Pandurii au primit vizita celor de la Dinamo. Chiar daca potrivit calculelor hârtiei si a clasamentului Ligii 1 Pandurii parea echipa favorita, realitatea de pe teren a fost alta.

Dinamo a jucat cu multa dezinvoltura, a fost mai concentrata pe ceea ce are de facut în ofensiva si a dat dovada de mai multa initiativa. Iar în minutul 38, echipa din Stefan cel Mare a deschis scorul în urma unui contraatac initiat de Alvarez. Marius Alexe a scapat în viteza spre poarta si l-a învins pe Mingote cu un sut pe jos.

Dupa o mare dar solitara ocazie a gorjenilor prin Calin Cristea, Dinamo era sa dea iar lovitura prin acelasi Marius Alexe. De aceasta data, sutul atacantului dinamovist de la distanta a întâlnit bara. Un alt moment marcant al primei reprize a avut loc chiar în primele minute, când un câine a patruns pe teren si si-a facut nevoile în jumatatea dinamovistilor. Se pare ca acest lucru a purtat noroc câinilor rosii.

Gorjenii au iesit cu o alta atitudine de la vestiare si chiar daca au împins tot mai mult jocul spre poarta adversa n-au reusit sa creasca gradul de pericol în careul lui Balgradean. A fost nevoie ca Grigoras sa-l trimita în teren pe Valentin Lemnaru, în minutul 72, iar acesta a restabilit egalitatea la doar un minut dupa ce a intrat în meci.

Când meciul parea ca se duce în prelungiri si mai erau doar doua minute din prelungirile timpului regulamentar, Iulian Mamele a trimis în propria poarta. O centrare a lui Curtean de pe stânga a fost deviata din 6 metri de Mamele pe lânga Mingote si Dinamo a obtinut calificarea cu ajutorul unui autogol.

Pandurii Târgu Jiu : Mingote - Pleasca, Mamele, Viera, Vlad - Voiculet, Nistor, Radut (Boutadjine '67) - C. Cristea (Lemnaru '72), Al. Grigoras (Matulevicius '46), Maxim. Antrenor: Petre Grigoras.

Dinamo Bucuresti: Balgradean - Nica, Luchin, Koulibaly, Pulhac - D. Grigore - Alvarez, Boubacar, C. Munteanu (Issa Ba '60), Alexe - Tucudean (Curtean '51). Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonase galbene: Matulevicius '86 / D. Grigore '45+2, C. Munteanu '55, Boubacar '76.

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Sebastian Gheorghe, Marius Nicoara (asistenti) - Florin Mazilu (rezerva).



Un autogol duce Dinamo in sferturile Cupei