Cupa Romaniei

U Cluj avanseaza in finala Cupei Insolventei

Cu un picior in Liga a 2-a, Universitatea a acces in ultimul act al Cupei Romaniei, dupa o pauza de 50 de ani, in sezonul in care Clujul ar putea ramane fara echipa pe prima scena. Dupa 0-0 in tur, "U" si CFR au avut nevoie de lovituri de departajare pentru se stabili prima finalista a unei competitii ce a avut in semifinale nu mai putin de 3 echipe insolvente, fara drept de participare in cupele europene. U Cluj s-a impus la loviturile de departajare, scor final 4-2. Ionut Larie si Petrucci au ratat la executarea loviturilor de la 11 metri.

Accidentat in meciul cu Petrolul la piciorul la care se operase, Ciprian Deac a cedat la incalzire si nu a putut fi folosit in aceasta partida, fiind inlocuit cu Tiago Lopes.

Formatia oaspete a avut un start curajos, insa lipsit de ocazii la poarta lui Robert Veselovsky. Apoi, "sepcile rosii" au exersat la randul lor o dominare sterila, neconcretizata pe tabela. 

In minutul 33, Ferebory Dore a reluat moale, cu capul, o minge centrata de pe partea dreapta din lovitura libera.

Cu putine momente inainte de pauza, Minca a retinut cu siguranta sutul din marginea careului mare al olandezului Gravenberch.

Partea secunda nu a diferit cu mult fata de ceea ce s-a intamplat in primele 45 de minute. 

Lorant Kovacs (62) nu a reusit sa prinda cadrul portii de la aproximativ 25 de metri.

La urmatorul atac, Paun a inregistrat primul moment cu adevarat periculos pentru buturile aparate de Veselovsky. Mingea tanarului clujean, insa, a trecut peste transversala.

S-a mers in aceeasi nota, fara realizari importante, pana la sfarsitul celor doua reprize de prelungiri. Astfel, CFR Cluj a ramas cu un singur gol in 8 partide oficiale disputate in 2015, in timp ce echipa pregatita de Falub va trebui sa astepte pana in etapa din weekend pentru a sparge gheata in retur.

Ciupe, Lungu, Castillion si Cristocea au inscris pentru gazde de la punctul cu var, in timp ce Larie si Petrucci au trimis de fiecare data in blocajul lui Veselovsky. Chanturia s-a remarcat printr-o executie splendida, insuficienta insa pentru a-i asigura CFR-ului biletele pentru finala Cupei.

Universitatea Cluj: Veselovsky - Ciupe, Skvorc, Neag, Bambara - Kovacs (V. Cristocea 72), Lungu - Gravenberch, Ceppelini, Morar (Mengolo 91) - Lemnaru (Castillion 65)
Rezerve: Dolha, Cristocea, Viveiros, Mengolo, Raul Costin, Castillion
Antrenor: Adrian Falub

CFR: Minca - Jakolis, Larie, Carp, Camora - Petrucci, Muniru - T. Lopes (Chanturia 83), Tade, Paun (Jazvic 98) - Dore
Rezerve: Amadio, Tinc, Deac, Veres, Jazvic, Negrut, Chanturia
Antrenor: Eugen Trica

Arbitru: Marius Avram (Bucuresti)

Cartonase galbene: L. Kovacs 20, Vl. Morar 27, A. Lungu 74, Castillion 102/ S. Muniru 35, D. Petrucci 89, Minca 108

Cartonase rosii: -

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca)

Spectatori: 10.000



U Cluj avanseaza in finala Cupei Insolventei