Cupa Romaniei

Toata lumea stie, Cupa e in Banie! CSU Craiova castiga Cupa Romaniei

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

CSU Craiova a invins-o pe Hermannstadt in finala Cupei Romaniei, cu 2-0, si a aduce primul trofeu in Banie dupa o asteptare de 25 ani.

Meciul a inceput cu Hermannstadt in ofensiva si, in chiar minutul 2, Popa de la Craiova a primit cartonasul galben pentru un fault in marginea careului. Tatar a executat lovitura libera si mingea trecea putin pe langa poarta.

Dupa entuziasmul de inceput al sibienilor echipa din Banie a pus stapanire pe centrul terenului si a impins liniile spre poarta aparata de Cabuz.

In tribune duelul galeriilor a fost castigat fara doar si poate de patimasi fani ai Craiovei, dar nici sibienii, mai putini numeric, nu s-au lasat mai prejos oferind o replica zgomotoasa pe masura finalei.

Interventie decisiva a lui Popa in minutul 16 la o centrare din dreapta care il cauta in sase metri pe Blanaru, golgeterul lui Hermannstadt si principalul pericol al oaspetilor pe dreptunghil verde de pe Arena Nationala.

Sansa buna de gol irosita de Hermannstadt in minutul 18 la o centrare din lovitura libera. Mingea l-a cautat pe capitanul Dalbea, iar reluarea acestuia a trecut pe langa poarta Craiovei.

La prima ocazie de gol Craiova a deschis scorul, in minutul 29, prin brazilianul Gustavo, jucator care l-a invins pe Cabuz cu un sut din marginea careului la coltul lung. O reusita care a declansat vulcanul in peluza alb-albastra.

Zece minute mai tarziu Baluta rata incredibil singur cu portarul desprinderea pe tabela dupa o pasa fabuloasa oferita de bulgarul Zlatinsky.

Hermannstadt a inceput mai bine partea secunda a meciului si a controlat intalnirea pe fondul pasului vizibil facut inapoi de elevii lu Devis Mangia.

Cu toate acestea, la prima faza de contraatac creata oltenii au dat lovitura prin Mitrita. Acesta a inscris cu latul din cativa metri pentru 2-0 din pasa lui Baluta. Scapat singur cu portarul decarul Craiovei a intors excelent mingea pentru reluarea simpla a colegului sau.

Acelasi Baluta a ratat de putin in minutul 76 golul de 3-0 cu un sut pe langa poarta din interiorul careului, dupa o faza dezvoltata in viteza pe flancul drept.

Craiova castiga Cupa Romaniei dupa o asteptare de 25 ani si va juca in turul 3 preliminar al Europa League.

Va fi echipa din Romania care va intra cel mai tarziu in editia viitoare a cupelor europene.

Caseta tehnica

AFC Hermannstadt: Căbuz – Coman, Crişan, Stoica, Tătar – Dîlbea (Curtean '64), Boboc – Hergheligiu (Neagu '69), Rusu, Petrescu – Blănaru (L. Dumitriu '77). Antrenor Alexandru Pelici;

CSU Craiova: Mitrovici – Popa, Kelici, Ferreira – Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (Glavina '74), Băluţă (Dimitrov '90), Mitriţă (Burlacu '84). Antrenor Devis Mangia.

Cartonaşe galbene: I. Stoica '26, Herghelegiu '61, Crişan '71, Coman '73, Boboc '78  Popa '2, Zlatinski '42, Bancu '55, Kelici '61. Băluţă 74.

Arbitru: Marcel Bîrsan.



Toata lumea stie, Cupa e in Banie! CSU Craiova castiga Cupa Romaniei