Cupa Romaniei

Miercurea Ciuc o elimina pe Dinamo din Cupa Romaniei la 11 metri. Finalul a fost unul ireal demn de un scenariu de film!

Sursă foto: facebook.com/fkcsikszereda

Surpriza de proportii, joi seara, in optimile de finala ale Cupei Romaniei la partida dintre Miercurea Ciuc si Dinamo, meci transat de gazde la loteria loviturilor de la 11 metri. Dupa 90 de minute a fost 2-2 si 3-3 dupa 120 de minute.

Echipa gazda s-a impus, cu 6-5, dupa o serie interminabila cu numeroase ratari, insa meciul a avut doza lui de dramatism dupa interventia arbitrul Andrei Antonie din Bucuresti.

Acesta a oprit bucuria ciucanilor dupa ultima lovitura ratata de dinamovistul Delorge pentru a sanctiona iesirea goalkeeper-ului gazdelor de pe linia portii in momentul executiei.

Asa am trait Miercurea Ciuc - Dinamo 3-3 (6-5 la 11 metri)

Fanii gazdelor s-au dezlantuit si au inceput sa scandeze anti-romanisme printre care si celebrul Ria, Ria Hungaria. Tensiunea atinsese cote uriase in tribune si pe teren, insa Delorge a reusit cu ghilimelele de rigoara sa rateze si repetarea loviturii de la 11 metri.

Portarul Bordas s-a uitat neincrezator spre Antonie pentru a fi sigur ca nu se bucura degeaba si a doua oara, insa lucrurile au fost cat se poate de clare.

Miercurea Ciuc, echipa de Liga 3, o elimina pe Dinamo si se califica in sferturile Cupei Romaniei.

Filmul meciului

Dupa o prima repriza mai degraba modesta, cu o singura ocazie ratata de gazde in minutul 33 prin Magyari ramas singur cu Mutiu, cele doua echipe au oferit patru goluri in primul sfert de ora al partii secunde.

Miercurea Ciuc a deschis scorul prin Majzik dintr-o lovitura libera in minutul 48, pentru ca patru minute mai tarziu Magyari sa dubleze avantajul gazdelor cu un sut formidabil.

Dinamo a reactionat rapid si a egalat scorul dupa reusitele lui Nistor din minutele 52 si 54, ambele cu suturi din afara careului la care portarul gazdelor a ramas spectator.

Ocazie ratata de gazde prin Magyari in minutul 64, acesta reluand slab cu capul din sase metri la o centrare din dreapta.

Au urmat doua sanse incredibile ratate de Dinamo. Mai intai Grozav a ratat singurul cu portarul in minutul 67, pentru ca trei minute mai tarziu Salomao sa-l imite din cealalta parte a careului.

Ciucul putea face 3-2 la sutul marocanului Jebari din actiune, in minutul 75, dar Mutiu a salvat-o pe Dinamo respingand in corner.

Inca o ocazie pentru Dinamo ratata de Salomao singur cu portarul in minutul 81, pentru ca Mutiu sa respinda la randul sau sutul lui Jebari de la peste 20 de metri cu trei minute ramase din cele 90.

S-a intrat in prelungiri unde Dinamo a avut prima ocazie, in minutul 97, la capul lui Moldoveanu respins de Bordas in corner.

Neicutescu, jucator introdus de Rednic in prelungiri, a adus-o pe Dinamo in avantaj la prima actiune a celei de-a doua reprize de prelungiri.

Suspansul era departe de a fi incheiat, gazdele egaland prin Berde in minutul 115 dupa o faza fixa de la coltul terenului.

La 11 metri Dinamo a avut de doua ori sansa de a inchide partida, insa Grozav si-a batut joc de executia decisiva trimitand din scarita peste poarta, pentru ca mai apoi Olteanu sa rateze la 5-5 lovitura care i-ar fi dus pe caini in sferturi.

Portarul dinamovist Mutiu a aparat patru lovituri, insa nu a fost suficient pentru calificare, iar ultimul cuvant i-a apartinut lui Bordas care o duce pe Miercurea Ciuc in sferturi.



Miercurea Ciuc o elimina pe Dinamo din Cupa Romaniei la 11 metri. Finalul a fost unul ireal demn de un scenariu de film!