Cupa Romaniei

FRF a stabilit data și locul pentru Supercupa României

Sursă foto: https://www.facebook.com/CupaRomaniei/

Comitetul Executiv al FRF întrunit în ședința din 23 mai a hotărât, printre altele, și data de disputare a finalei Supercupei României din acest an.

Meciul va opune pe Farul Constanța, campioana sezonului 2022/23, câștigătoarei din Cupa României Betano.

Finala va fi decisă, miercuri, 24 mai, între Sepsi Sf. Gheorghe și Universitatea Cluj,

Supercupa României se va disputa pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești la data de 8 iulie.

”Va fi pentru a treia oară când Supercupa României se va juca pe stadionul 'Ilie Oană', după edițiile din 2019 și 2020 (aceasta din urmă jucată în 2021 din cauza pandemiei), câștigate de Viitorul, respectiv CFR Cluj", anunță FRF.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a mai anunțat că fondul de premiere pentru Cupa României a fost majorat de la 800.000 de euro la 1.2 milioane de euro.

”Cupa României are un potenţial mult mai mare de dezvoltare şi ne dorim să fie o competiţie de interesant toate fazele sale, care să aducă un număr cât mai mare de spectatori pe stadioane şi implicit audienţe TV superioare, dar şi o îmbunătăţirea nivelului de joc.

”Vorbim de 1,2 milioane de euro plus TVA, ca fond total de premiere. Se va schimba şi sistemul de premiere, fiecare punct câştigat se va bonusa din punct de vedere financiar”, a spus președintele FRF.FRF a stabilit data și locul pentru Supercupa României