Cupa Romaniei

Finala Cupei Romaniei: Universitatea Craiova si Astra Giurgiu cu trofeul pe masa

Echipele Universitatea Craiova si Astra Giurgiu disputa, sambata seara, de la 20:30, finala Cupei Romaniei.

Cotele oferite de FORTUNA
Craiova - 1.72 | Egal - 3.50 | Astra - 5.60

O partida care se va disputa pe arena “Ilie Oana” din Ploiesti, cu spectatori, in limita a 25% din capacitatea stadionului si cu indeplinirea conditiilor agreate de FRF impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului, respectiv Ministerul Sanatatii.

Partida va fi arbitrata de Horatiu Fesnic, acesta urmand a fi asistat de la cele doua linii de Octavian Sovre si Alexandru Cerei.

Universitatea Craiova a castigat de sapte ori Cupa Romaniei, ultima oara in sezonul 2017/18, cand trecea in finala de Hermannstadt, atunci o echipa de Liga 2 care tocmai obtinuse promovarea in primul esalon.

De aceasta data, adversarul intalnit este unul care a parasit Liga 1 dupa 12 ani. Astra Giurgiu, spre surprinderea multora, a retrogradat direct in Liga 2 dupa ultima etapa a sezonului din playout.

Astra a castigat o singura data Cupa Romaniei, in 2014. Giurgiuvenii mai au alte doua finale pierdute.

Forma de moment

Moralul celor de la Astra este la pamant dupa retrogradarea in Liga 2. Majoritatea jucatorilor au anuntat ca vor pleca de la echipa dupa aceasta finala, insa in acelasi timp exista si dorinta de a obtine un trofeu.

Castigatoarea Cupei Romaniei va juca in turul 2 preliminar din Conference League, o competitie unde premiile nu sunt deloc de neglijat.

Astra a obtinut o singura victorie in ultimele noua meciuri in toate competitiile.

Nici Universitatea Craiova nu traverseaza o perioada prea buna. Un singur succes obtinut de olteni in ultimele cinci meciuri. Chiar ultima partida, 1-0 la Giurgiu cu o echipa de rezerve a celor de la FCSB.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori in sezonul regular din Liga 1.

Craiova a castigat pe teren propriu, scor 2-0, in timp ce meciul de la Giurgiu s-a incheiat remiza, scor 1-1.



Finala Cupei Romaniei: Universitatea Craiova si Astra Giurgiu cu trofeul pe masa