Cupa Romaniei

Dan Petrescu a pus ochii pe Supercupa Romaniei: “Nu ne permitem sa pierdem”. Ce spune despre VAR

Sursă foto: https://www.facebook.com/CupaRomaniei

Antrenorul campioanei CFR Cluj vrea sa-si treaca in palmares un nou trofeu, sambata seara, cand echipa din Gruia va intalni pe Sepsi Sf.Gheorghe in Supercupa Romaniei programata la Arad (20:30).

“E un meci cu un trofeu pe masa si nu mai conteaza ca noi am jucat un meci oficial, iar ei nu. Nu mai conteaza nici daca esti in forma sau nu, conteaza doar sa castigi trofeul. Nu conteaza nici cum joci.

“Degeaba ajungi intr-o finala daca o pierzi, asa si acum. Noi nu ne permitem sa pierdem Supercupa. Vrem sa castigam, dar ii respectam pe cei de la Sepsi. Au un lot fantastic si, in opinia mea, e o echipa care nu are cum sa piarda play-off-ul in acest sezon. Sunt convins ca maine va fi un meci echilibrat si micile detalii vor stabili invingatoarea”, a declarat Dan Petrescu intr-o conferinta de presa.

Acesta a mai anuntat ca va efectua mai multe modificari in primul 11 comparativ cu echipa trimisa in teren la Erevan in preliminariile Champions League.

Primul meci cu VAR in Romania

Supercupa Romaniei inaugureaza sistemul de arbitraj video (VAR) in fotbalul romanesc.

O inovatie asteptata cu sufletul la gura de toti cei implicati in fenomen pentru eliminarea pe cat posibil a erorilor de arbitraj.

Dan Petrescu se numara printre cei care au solicitat VAR inca de la inceput, insa acum spune ca problemele nu vor fi eliminate.

"Ieri am avut o vizionare de o ora si ceva pentru a intelege sistemul VAR. Au fost foarte multe intrebari si mi-am dat seama ca vor fi multe probleme. De exemplu, arbitrul decide daca merge sa se uite la faza sau nu.

“Deci pana la urma tot arbitrul decide. Insa cred ca se vor mai linisti treburile la ofsaid cu VAR-ul. Acolo nu mai exista dubii pentru ca linia arata clar.

“In schimb, la penalty-uri vor mai fi probleme, asa cred eu. Eu nici acum nu inteleg cand e hent si cand nu e. Dar per total cred ca vor fi mai putine probleme ca in trecut. Insa nu cred ca VAR va rezolva toate problemele din fotbal. Sper sa nu mai fie certurile din trecut”, crede Petrescu.



Dan Petrescu a pus ochii pe Supercupa Romaniei: “Nu ne permitem sa pierdem”. Ce spune despre VAR