Cupa Romaniei

CSU Craiova, prima finalista in Cupa Romaniei

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

FC Botosani a castigat mansa secunda din semifinalele Cupei Romaniei contra celor de la CSU Craiova, cu 2-1, insa echipa din Banie a obtinut biletele pentru finala programata in 27 mai pe Arena Nationala.

Axente a deschis scorul devreme pentru gazde, in minutul 13, si Botosaniul a mai avut un gol anulat la Roman doua minute mai tarziu. Birsan a considerat ca mijlocasul gazdelor l-a faultat pe portarul Mitrovic.

Inca un gol anulat gazdelor in minutul 51 la reusita lui Golofca, de aceasta data motivul fiind o pozitie afara din joc. Decizie cat se poate de corecta.

Ocazie de Botosani in minutul 57 prin Morutan, jucator care n-a prins poarta cu un sut din interiorul careului.

Craiova a risipit suspansul patru minute mai tarziu, cand Mitrita restabilea egalitatea cu un sut la coltul lung dupa o actiune personala.

Intrat pe teren de doar patru minute in locul lui Axente, bosniacul Golubovic a readus-o in avantaj pe Botosani in minutul 61 cu un lob din interiorul careului profitand de o grava eroare a fundasului Kelic.

Pana la final Botosaniul a mai trecut in doua randuri pe langa gol prin acelasi jucator, Burca. Mai intai aparut la o centrare din dreapta acesta a reluat peste poarta, pentru ca in minutul 82 lovitura acestuia de cap sa fie respinsa peste poarta de Mitrovic.

S-a terminat 2-1 pentru echipa lui Costel Enache, o victorie de palmares si de moral in perspectiva urmtoarelor dueluri din campionat.

Craiova merge in finala Cupei Romaniei unde n-a mai evoluat din sezonul 1999/2000, cand pierdea in fata lui Dinamo, cu 2-0. Sigur, pe atunci echipa din banie se numea FC Universitatea Craiova.

Caseta tehnica

FC Botoşani: Cobrea – Plămadă (Tincu ’80), Burcă, Miron, Muşat – Roman (Serediuc ’80), Achim, Moruţan, Golofca - Rodriguez, Axente (Golubovici ’62). Antrenor: Costel Enache.

CSU Craiova: Mitrovici – Popa (Burlacu ’72), Kelic, Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinskis, Briceag – Gustavo (Martic ’85), Băluţă, Mitriţă (Popov ’72). Antrenor: Devis Mangia.

Meciul a fost arbitrat de Marcel Bîrsan.



CSU Craiova, prima finalista in Cupa Romaniei