Cupa Romaniei

Craiova cu un picior in finala Cupei Romaniei

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

CSU Craiova a luat o optiune serioasa pentru calificarea in ultimul act al Cupei Romaniei, dupa 5-1 cu FC Botosani in prima mansa disputata pe teren propriu.

Revenit in lot si in primul 11 dupa exilul de o etapa, Alexandru Baluta a facut spectacol trecandu-si in cont un hattrick. Dimitrov si Gustavo, ultimul din penalty, au marcat celelalte goluri ale Craiovei.

Pentru Botosani a inscris Acsinte cu o super executie in prima repriza.

Dupa 12 minute de la primul fluie al lui Horatiu Fesnic oltenii deschideau scorul prin Baluta. Acesta a primit in careu si nu l-a iertat pe Pap.

In minutul 30 acelasi Baluta majora avantajul gazdelor, pentru ca dupa cinci minute Acsinte sa reduca din diferenta profitand de iesirea inoportuna din poarta a lui Calancea. O finalizare rafinata din marginea careului.

La ultima faza a primei reprize Gustavo obtinea lovitura de la 11 metri dupa o patrundere la limita suprafetei de joc si tot el transforma de la punctul cu var pentru 3-1.

In partea secunda Craiova a continuat sa preseze si a mai punctat de doua ori. Mai intai Mitrita a deviat pentru 4-1 din centrarea lui Dimitrov, pentru ca Baluta sa puna cireasa pe tort cu o executie magnifica dintr-o lovitura libera.

Un 5-1 care propune Craiova drept mare favorita la calificarea in finala pentru returul de la Botosani unde gazdelor le mai raman foarte putine sanse de a rasturna soarta acestei duble.

Caseta tehnica

CSU Craiova: Calancea - R. Popa (Screciu ’69), Gardoş, Tiago – Dimitrov (Briceag ’88), Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (Burlacu ‘76), Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia;

FC Botoşani: Pap - Dumitraş, A. Burcă, Miron (Axente ’67), Acsinte - Oaidă, Tincu (Plămadă ’58) – Roman (Moruţan ’87), Achim, Golofca  – Golubovic. Antrenor: Costel Enache.

Cartonaşe galbene: Gardoş ’78, Băluţă ’83 / Tincu ’45, Roman ‘67

Meciul a fost arbitrat de Horaţiu Feşnic.



Craiova cu un picior in finala Cupei Romaniei