Cupa Romaniei

Corvinul Hunedoara câștigă Cupa României Betano la 11 metri cu Oțelul Galați

Sursă foto: https://www.facebook.com/fccorvinul1921/

Surpriză în finala Cupei României Betano din acest an, cu echipa de ligă secundă Corvinul Hunedoara învingătoare la loviturile de departajare contra celor de la Oțelul Galați.

Așa am trăit Corvinul Hunedoara - Oțelul Galați în finala Cupei României Betano

 

Echipa pregătită de Dorinel Munteanu a condus de două ori în timpul regulamentar, dar de fiecare dată Corvinul a revenit și a trimis meciul în prelungiri.

Rusevic a deschis scorul pentru Oțelul în minutul 26 cu un șut spectaculos dintr-o lovitură liberă.

Un avantaj anulat de Corvinul după doar 13 minute prin Coman, jucător care a egalat cu un șut din interiorul careului după o acțiune a hunedorenilor în flancul stâng.

Același Rusevic a readus Oțelul la conducere în debutul părții secunde prin transformarea unei lovituri de la 11 metri, în minutul 58.

Cu un sfert de oră înaintea finalului timpului regulamentar Corvinul egala prin Manolache, jucător care a găsit colțul scurt cu un șut din afara careului.

Cum în cele două reprize suplimentare nu s-a mai marcat partida a ajuns la loviturile de departajare.

Cistotti a marcat primul pentru Oțelul, dar apoi au urmată nu mai puțin de trei ratări în contul echipei din Galați. Gaitan, Lameira și Ghiocel au fost sucombat în duelul cu Lefter, portarul Corvinului.

Silva a prelungit suspansul egalând scorul (2-2), dar ultimul penalty a aparținut hunedorenilor și Hergheligiu, jucător introdus în ultimul minut al prelungirilor, a transformat cu un șut simplu, pe jos, aducând Cupa României Betano la Corvinul.

Din 1975 finala n-a mai fost câștigată de o echipă din liga secundă.

Ca un paradox al fotbalului românesc, Corvinul ar putea reprezenta România în Europa League sezonul următor, după ce nu a avut drept de promovare în Liga 1.

Caseta tehnică

Corvinul Hunedoara: Lefter - Fl. Iacob, V. Lică (Chindriş 90), A. Manolache, Velisar - Bradu, Hrezdac (Herghelegiu 119) - M. Lupu, Neacşa (i. Pop 88), N. Pîrvulescu - M. Coman. Antrenor: Florin Maxim.

Oțelul Galați: E. Pap - Zhelev, Yabre (Ghiocel 120), J. Cisse, Miguel Silva - Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel (Aly Malle 76), Rusevic (Gaitan 77), Bodişteanu (R. Tănasă 66). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonaşe galbene: V. Lică 25, Neacşa 34, I. Pop 109 / Cisotti 34, Miguel Silva 72, J. Cisse 90+9.

Arbitri: Marcel Bîrsan - Vladimir Urzică, Imre-Laszlo Bucsi.Corvinul Hunedoara câștigă Cupa României Betano la 11 metri cu Oțelul Galați